Tarih: 13.07.2015 18:58

GÜRKAN: “ALAN REHBERLİĞİ” KONUSU İÇİN YÖNETMELİĞİ 13 SENEDE DEĞİŞTİRTEMEDİK!”

Facebook Twitter Linked-in

GÜRKAN: “ALAN REHBERLİĞİ” KONUSU İÇİN YÖNETMELİĞİ 13 SENEDE DEĞİŞTİRTEMEDİK!”

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI RECEP GÜRKAN;“İKİ SAATTE, 100 BİN OKUL MÜDÜRÜ’NÜN YERİNİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN YÖNETMELİK DEĞİŞTİREN HÜKÜMETE EDİRNE’MİZİN HAYATİ İHTİYACI OLAN “ALAN REHBERLİĞİ” KONUSU İÇİN YÖNETMELİĞİ 13 SENEDE DEĞİŞTİRTEMEDİK!”

Edirne Olay Gazetesine özel demeç veren Edirne Belediye Başkanı Recep GÜRKAN, Dünyada uygulanan “alan rehberliği” konusu, bizde de uygulanmalı ve Edirne Ekonomisi’nin can damarı turizm rehber sıkıntısından kurtulmalı, turların iptali tehlikesi ortadan kaldırılmalıdır, dedi.

En son İtalya’ya gittiklerini ve İtalyan Rehber bulunmasına rağmen gittiğimiz yerin alan rehberini de almamız mecburiyeti var, o bölgede yaşayan, o bölgeyi iyi bilen alan rehberi, orasını anlatıyor, İtalyan Rehber değil, dedi.

“Biz demiyoruz ki, önüne gelen rehberlik yapsın. Valilik, Halk Eğitim Merkezinde kurs açar “alan rehberliği” için, sonunda sınav yapar ve kazananlara “alan rehberi” sertifikasını verir.

Olay, bu kadar basit. Gerekiyorsa kanun değiştirsinler. İcabetliğinde 1 saatte kanun değiştirebiliyorlar. Bu konuda niçin bu kadar duyarsızlar? Anlamak mümkün değil!”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —