Tarih: 30.05.2014 15:28

HASTALAR ESERLERİNİ EDİRNE DEVLET HASTANESİ’NİN BAHÇESİNDE SERGİLEDİ

Facebook Twitter Linked-in

HASTALAR ESERLERİNİ EDİRNE DEVLET HASTANESİ’NİN BAHÇESİNDE SERGİLEDİ

Edirne Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, ruhsal bozukluğu olan hastaların toplumla bütünleştirmek amacıyla Edirne Halk Eğitim Merkezi’nden gelen öğretmen ve eğitmenler eşliğinde; hastalarına, ahşap boyamadan mis sabun yapımına, resim çizimlerinden 3 boyutlu şekillendirmeye kadar birçok alanda iyileştirecek eğitimler vererek hastalarını sosyal hayatlarını kolaylaştırmayı hedeflediği çalışmaları sonuçlarını vermeye başladı. Edirne Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Özdemir, verilen eğitimlerle hastaların sosyal hayatlarının oluştuğunu ve kendilerine olan güvenin arttığını belirtti.

 Edirne Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Özdemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Hastalarımıza bu şekilde eğitimler vererek onların sosyal hayatlarını kolay idame ettirmelerini sağlıyoruz. Evinden çıkamayan, topluma karışamayan ve hatta sosyal hayatı neredeyse hiç olmayan hastaları bu tür faaliyetlerle, hem topluma kazandırıyoruz hem de tedavileri için yeteneklerini geliştiriyoruz.” dedi.

Edirne Devlet Hastanesi’nin bahçesinde güneşli, güzel bir havada düzenlenen kermese sağlık çalışanları, hasta ve hasta yakınları yoğun ilgi gösterdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —