Tarih: 05.05.2014 16:19

HAYATA BAĞIŞ OFF-ROAD YARIŞLARI NEFES KESTİ.

Facebook Twitter Linked-in

HAYATA BAĞIŞ OFF-ROAD YARIŞLARI NEFES KESTİ.

Edirne Meriç Nehri kıyısında yapılan 'Hayata Bağış Off-Road Yarışı' nefes kesti. Bu yıl 2'incisi düzenlenen ve Organ bağışına dikkat çekmek için Edirne Meriç Nehri kıyısında yapılan 'Hayata Bağış Off-Road Yarışlıları Edirne Belediyesi, Edirne Valiliği, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Hayata Bağış Derneği'nin katkılarıyla düzenlendi. Etkinlik Edirne Belediyesi önünden başladı. İzleyenlerin nefeslerinin kesildiği ve ilginç görüntülere sahne olan yarışlara,  1998 yılında ilk akciğer nakli yapılan Nuran Sağlam ile organ nakli ile hayata dönenler de katıldı.

Sürücülerin zaman zaman zor anlar yaşadığı yarışlara Edirneli vatandaşların büyük ilgi gösterdi. Çamurlu ve engelli parkurları aşmaya çalışan bazı yarışmacılar parkurlarda asılı kalırken, bazıları iselar ise devrildiler.  Zor anlar yaşayan yarışmacıların imdadına kurtarma ekipleri ve vatandaşlar yetişti. Kurtarılan araçlar tekrar yarışa kaldığı yerden devam ettiler.

Türkiye'de 1998 yılında ilk akciğer nakli yapılan Nuran Sağlam “16 yıllık nakilli olarak nakil hastalarıyla birlikte çalışmak çok güzel bir şey. Dünyanın hiçbir yerinde organ nakli ile insanları uzun bir ömür vaat edilmiyor. 5-10 yıl yaşamak aslında bir mucize. Ben çok şükür 16 yılı doldurmak üzereyim.” Dedi.

 

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne'nin fethinin Balkanlar ve İstanbul'da Osmanlı çağının başlamasına zemin hazırladığını belirtti. Hacıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne'nin Osmanlılar'ın fetihleri arasında en stratejik öneme sahip şehirler içinde olduğunu ifade etti. Edirne şehir olmaktan öte 600 yıllık Osmanlı anlayışının ve ondan önceki Türk töresinin bir ruh hali olduğunu bildiren Hacıoğlu, şunları kaydetti: '

Orta Asya’dan Anadolu’ya gelip; mertliğin, yiğitliğin, dürüstlüğün, adaletin ve teşkilatçılığın timsali olan Osmanlıların, manevi hayatında dönüm noktası olan Edirne, o günkü şartlarda güç ve inanç yönünden Doğuda Bizans’ın batıda Avrupa’nın tedirgin olduğu yeni bir devletin payitahtı olmaya adaydır. Osmanlı devletinin kuruluşundan itibaren hayal olan Edirne 5 Mayıs 1361 de fethedilmiş, bu fetih Balkanlarda ve İstanbul’da Muhteşem Osmanlı Çağının başlamasını zemin hazırlamıştır. Şehirlerin Sultanı, Sultanların şehri olarak adlandırılan Edirne, Osmanlılara 92 yıl başkentlik yapmış, Padişahların ve halkın gönlünde yalnız başkent olduğu günlerde değil, yüzyıllar boyunca taht kurmuş, bağrında bulundurduğu cami, kervansaray, han, hamam, köprü, çeşme ve saraylarıyla Osmanlı ekolünün sembolü olmuştur.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —