-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
İL GENEL MECLİSİNDEN YEREL BASINA KISITLI BİLGİ!
Edirne İl Genel Meclisi’nden haberleri kamuoyuna aktaran emekçi gazetecilerin emeklerini yok sayarak meclis salonundan üç günden beri çıkartmasını basın meslek örgütleri olarak basına yapılan bir kısıtlama olarak görüyoruz.
İL GENEL MECLİSİNDEN YEREL BASINA KISITLI BİLGİ!
Edirne İl Genel Meclisinde Kurum Müdürleri İl Genel Meclis Üyelerine bilgi verdikten sonra,İl Genel Meclis Üyelerinin karşılıklı soru cevap bölümünde,Yerel Basının dışarı çıkarılmasına karşı tavır alan, Edirne Gazeteciler Derneği ve Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği ortak bir bildiri yayınladı.
Bildiri de şöyle dendi:
NEDEN KORKUYORSUNUZ?
Edirne İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarında ele alınan bütçe görüşmelerine başlandı. Kurum müdürleri toplantılara katılıp sunumlarını gerçekleştiriyor, yaptıklarını ve yapacaklarını anlatıyor.
Edirne yerelinde bulunan basın mensupları yapılanları, anlatılanları not edip, fotoğraflıyor ve haberleştiriyor. Buraya kadar her şey normal. Ancak kurum müdürleri, meclis üyelerine sunumlarına gerçekleştirdikten sonra soru - cevap kısmına geçilirken nedense basın mensupları salondan çıkartılıyor.
Soru - cevap kısmında Edirne yerel basınının hangi gerçekleri duyup yazarak kamuoyuna duyurmasından bu kadar çekiniyor meclis ve kurum müdürleri?
Edirne İl Genel Meclisi’nden haberleri kamuoyuna aktaran emekçi gazetecilerin emeklerini yok sayarak meclis salonundan üç günden beri çıkartmasını basın meslek örgütleri olarak basına yapılan bir kısıtlama olarak görüyoruz.
Dernek yönetimleri olarak, sahada gece gündüz kar kış demeden gerçek haberi kamuoyuna aktaran muhabir arkadaşlarımızın toplantılardan çıkartılmasını esefle kınıyoruz.
Basın özgürlüğü yerelde başlar diyerek, gazeteci meslektaşlarımızın kurum ve kuruluşlardan bilgi alışverişi konusunda kolaylık sağlanmasını istiyoruz, engel konulmasını istemiyoruz.
EDİRNE GAZETECİLER DERNEĞİ
GÜNEYDOĞU AVRUPA GAZETECİLER DERNEĞİ
EDİRNE’DE ŞUBAT AYINDA 590 KONUT SATILDI
“BU PAYLAŞIM DEVLET CİDDİYETİYLE BAĞDAŞMAZ ”
EDİRNE HIZLA YAŞLANIYOR: NÜFUSUN %18’i 65 YAŞ ÜSTÜ
159 YILLIK ÇINAR: EDİRNE BELEDİYESİ
EDİRNELİ GENÇ AŞÇILAR MÜNİH’TE TECRÜBE KAZANDI
ŞEHİT BABASI ALİŞ BİLEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI
ÖZEL İDARE GENEL SEKRETER YARDIMCISI YILDIRIM KANUN TANIMIYOR
MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI
ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU
KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
İPSALA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ
UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ
SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?
KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA
GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ
İPSALA’DA HER 7 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
UZUNKÖPRÜ’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
ROMAN KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI EDİRNE’DEN YÜKSELECEK ”
KEŞAN’DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
AKARYAKIT'A BEKLENEN ZAM NİHAYET AÇIKLANDI
EMEKLİLER;“BAYRAM İKRAMİYESİ GERÇEKÇİ ARTIRILSIN”
ÇELTİK EKİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
EDİRNE’DE BARAJLARIN DOLULUK ORANI
Yükleniyor




