Tarih: 11.06.2024 09:21

İMAR MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ SKANDAL BELEDİYE ENCÜMENİNDEN GERİ DÖNDÜ!

Facebook Twitter Linked-in

İMAR MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ SKANDAL BELEDİYE ENCÜMENİNDEN GERİ DÖNDÜ!

 

HAMZA YASA:YAZI-YORUM 

Edirne Belediyesi İmar Müdürlüğünün,Eskikadın Köyü hudutları da bulunan, 1.030 dönüm araziyi, Serbest Ticaret Bölgesi oluşturmak için başlattığı, Eskikadın köyü 18 uygulaması 'Kamu Yararı' gözetmeden  imara açma çalışması yapıldığı gerekçesiyle, Edirne Belediyesi Encümeninden geri döndü. 
 

14 Mart 2024 ile 14 Nisan 2024 tarihleri arasında askıda kalan ve askı süresi dolan Serbest Ticaret Bölgesi imar projesi, Kadastroya gönderilecek ken, 'Kamu Yararı Gözetilmediği' gerekçesiyle 14 Mayıs 2024 tarihli Belediye Encümen toplantısında, onaylanmadan geri gönderildi.

CHP'Lİ ENCÜMEN ÜYELERİNİN GÖZÜNDEN KAÇMADI!

Yeni imara açılan arazilerde belediyeler normal şartlarda, arazinin %27 ile %45 arasında kamulaştırma yaparken, söz konusu arazide bu oranı %1 olarak değerlendirmesi ve Edirne Belediyesine sadece 11 dönüm arazi ayırması, CHP'li Encümen Üyelerinin gözünden kaçmadı.


CHP Encümen üyeleri, belki,kamu yararı Eskikadın Köyü halkı için kullanılmıştır diyerek,  Eskikadın Köyü muhtarını encümen toplantısına çağırınca durum ortaya çıktı...

 

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Eskikadın köyü muhtarı Şevket Akkurt; "o gün beni Encümen üyeleri encümene davet ettiler ve önüme bir kroki açıp, 'bu krokideki arazide köylünün yeri var mı?'diye sordular...Ben krokiyi inceleyince, söz konusu arazide Eski Kadın Köyü halkından hiç bir kimsenin arazisi olmadığını gördüm ve yerlerin tamamının ........... Fabrikası arazisi olduğunu kendilerine söyledim" dedi.

 

Belediye encümen üyeleri, durumu İmar Müdürüne sorduğunda, İmar Müdürü'nün encümene"bu arazinin imara açılması için mal sahiplerine Edirne Belediyesi olarak biz talep'te bulunduk... Bundan dolayı böyle bir çalışma yaptık" dediği kulislerde iddia ediliyor.

 

Yıllardır Edirne Belediyesi İmar Müdürlüğü ile ilgili böyle 'oldu bittiler'' kamuoyunda konuşula gelirdi... Bu dedikodular böylece ,yeni CHP'li  Encümen üyelerinin dikkatiyle, somut boyut kazanmış oldu.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —