Tarih: 02.12.2014 18:47

İPSALA’DA DOĞALGAZ SEFERBERLİĞİ

Facebook Twitter Linked-in

İPSALA’DA DOĞALGAZ SEFERBERLİĞİ

Keşan ve Uzunköprü’de başlatılan doğalgaz kampanyalarının ardından İpsala ilçesinin de doğalgaza kavuşturulması için çalışma başlatıldı. İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir ve Belediye Başkanı Mehmet Kerman doğalgaz konusunda site yöneticileriyle toplantı düzenledi. Bilindiği üzere bir yerleşim alanına Doğalgazın bağlana bilmesi için elektrik abone sayısının %15’ininin ( bu sayının en az 2700 olması halinde) abonelik bedeli yatırması gerekiyor. İpsala İlçesinin doğal gazdan faydalanması için vatandaşlardan gelen taleplerinin olduğunu söyleyen İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, “Valimiz beni aradı ve İpsala’nın doğal gazdan faydalanması için bu günden itibaren para toplayabilirsiniz.” Diye söyledi.

Kerman; “İpsala’ya doğal gaz gelmesi için asıl gereken abone sayısı 2700 olması gerekiyor. Oysa su an itibarıyla abone sayımız 750 olursa İpsala’mız doğalgazdan faydalanacak. Ben İpsalalı hemşerilerimden bu konuda kararlılık bekliyorum. Bizim geleceğe, evlatlarımıza bırakacağımız en güzel miras, ilçemizin doğal gazdan faydalanması için vatandaşlarımızın 31 Aralık akşamına kadar İpsala Halk Bankası Şubesi’ne doğalgaz abonelik ücreti olarak 335 TL yatırmalarını rica ediyorum. Bu tarihi fırsatı kaçırmayalım…”dedi.

Toplantının ardından ilk doğalgaz abonelik bedellerini Kaymakam Özdemir ve Belediye Başkanı Kerman yatırdılar. Toplantıya katılan site yöneticileri de sırasıyla doğalgaz abonelik bedelini yatırdı.

“Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İlhan Dalkıran, İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan ve Muhasebeci Necmi Kolcu, Selma Ergin ilçemizde başlatılan doğalgaz kampanyasına destek olmak için Halk Bankasına geldik ve abonelik ücretlerimizi yatırdık.”

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İlhan Dalkıran yaptığı açıklamada; “İpsala Belediye Başkanlığımızın başlatmış olduğu doğalgaz aboneliği için kampanyaya bizde Sivil Toplum Kuruluşları olarak destek veriyoruz. Desteğimizi sözle değil, icraatla gerçekleştirmiş durumdayız. Görev yaptığım İpsala Esnaf ve Sanatkârlar Odası adına, İpsala Esnaf Kefalet Kooperatifi adına, kendi şahsım adına, ailemizde yaşayan herkes ve üyelerimin de katılmasını isteyerek, taşın altına elimizi koyduk. İpsala’ya gelecek olan doğal gaz kimsenin şahsi malı olarak bir gün alıp gidecek bir şey değil,  bu bizim çocuklarımıza kalacak bir mirasımız olacaktır. Ve biz de Türkiye’deki kaliteli yaşam standardına ayak uydurabilmek için bunu yapmamız lazım. Başkanıma da bu anlamda teşekkür ediyorum. Ayrıca sizlerden de İpsala Halkı olarak bu kampanyaya destek vermenizi rica ediyorum.” Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —