Tarih: 05.06.2014 17:33

İPSALA HALK EĞİTİM MERKEZİ SERGİSİNİ AÇTI

Facebook Twitter Linked-in

İPSALA HALK EĞİTİM MERKEZİ SERGİSİNİ AÇTI

İpsala Halk Eğitim Merkezi ilçe merkezinde açmış olduğu kursların sergisi Belediye Düğün Salonu’nda yapıldı. Sergiye; İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İpsala Belediye Başkan Vekili Suat Batı, Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Başar, İlçe Emniyet Müdürü Adem Gider, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Salih Mehmet Engin, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sergi, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra kursiyer İlknur Tekir’ bugün çok heyecanlı olduğunu ifade ettiği konuşmasıyla açıldı. İpsala Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Özkul yaptığı konuşmada, İlçe genelinde 128 kursa 2729 kursiyerin katıldığını ifade ederek, “ 5 Köy ve 1 beldemizde gelinlik, bindallı gibi ilk gördüğümüz çalışmalarla karşılaştık. Bugün İpsala’da bir dönemde 3.sergimizin açılışı için toplanmış bulunuyoruz.” Dedi

Özkul; “Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak AB Geleneklerle Bir Gelecek Projemizi 27 Mart tarihi itibari ile sonlandırdık. Trakya Kalkınma Ajansı’na hazırlanan 2 projeden birisi elendi diğeri son değerlendirme aşamasında. Eski bir öğrencimin önderliğinde Çankırı Tarım Meslek Lisesi ile meyvecilik dalında ortak bir projenin %90 gerçekleşeceği ve 15-40 kursiyerin Avrupa ülkelerinde inceleme fırsatı bulacağını bugün öğrendim. Tekvando kursumuzda Edirne çapında Liseler arası müsabakalarda 1. 2.ve 3.’lük kazandık. 7 Haziranda Uluslararası Taekvando şenliği düzenleyeceğiz. Özel eğitime muhtaç 4 kursiyerimizin psikolojik, sosyal ve el becerileri kazanmalarına yardımcı olduk” dedi.

 Konuşmanın ardından, süpürge, mis sabun çiçeği ve İpsala hatırası kursu, Ebru-resim kursu, nakış kursu, kadın giysileri dikimi kursu ve aile eğitimi kursuna katılan kursiyerlere belgeleri İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İpsala Belediye Başkan Vekili Suat Batı, Jandarma Tabur Komutanı Binbaşı Tuncay Başar, İlçe Emniyet Müdürü Adem Gider, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Salih Mehmet Engin tarafından verildi. Sergi Programı Ebru-resim kursu dans gösterisi ve Yeni Karpuzlu halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —