Tarih: 30.05.2014 14:26

İPSALA MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI

Facebook Twitter Linked-in

İPSALA MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI

İpsala Meslek Yüksekokulu’nun 2013-2014 yılı 10.ncu Akademik mezuniyet töreni 29 Mayıs 2014 Perşembe günü okul bahçesinde düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Saat 18.00’de Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin ilk konuşmasını Elektronik Teknolojisi Programı öğrencisi okul birincisi Muhammed Ali Meral yaptı. İpsala MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Hayati Arda, “11.yılı da toplam 1500 meslek elemanının ülkemize kazandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz.” Dedi.

Arda, bu yıl itibari ile öğrenci sayısının 950 civarı olduğunu belirterek, yeni programların tam öğrenci alınma başlamasıyla 1200 öğrenciye kadar yükseleceğini ifade etti. Arda, yüksekokulda sayısal değerler artışı yanı sıra kalite artışının olduğuna dikkat çekerek, eğitim öğretim kadrosunun son 2 yılda 1,5 katına çıktığını vurguladı.Arda, desteklerinden dolayı Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yener Yörük’e teşekkür etti.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yener Yörük İpsala’da okuyan öğrencilerin çok şanslı olduğunu belirterek, “Çok güzel bir binada eğitim gördüler. Binanın hiçbir eksiği yok. Laboratuvar olanakları mükemmelliğe yaklaştı. Birçok mühendislik fakültesinde olmayan mekatronik laboratuvarı kuruldu”dedi.

Konuşmaların ardından, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yener Yörük, okul birincisi Muhammet Ali Meral’e ödülünü verdi. Okul ikincisi olan Atakan Açıkgöz isimli öğrenci ödülünü İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’den aldı. İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, okul üçüncüsü Gamze Kılıç’a ödülünü verdi.

Kerman yaptığı konuşmada üniversitenin kurulduğu günden bugüne kadar her zaman yanında, destekçisi olduklarını belirterek “İnşallah bundan sonra da Belediye Başkanı olarak görevimde bulunduğum süre içerisinde üniversitemize her türlü maddi manevi desteği vereceğime söz veriyorum” dedi.

 Belediye Başkanı Mehmet Kerman, öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmesi ve kültür etkinliklerini yapması için üniversitenin karşısında harabe halinde olan alanın biran önce düzeltilip park alanına ve boş zamanların geçirilebileceği oturma alanlarına çevireceklerini kaydederek “ Ve hemen yan tarafına da Kültür etkinliklerinin yapılacağı, bilgisayar etkinliklerinin yapılacağı, kafeteryası içinde olan bir Kültür Evi yapacağız. Bunun yanında birçok hizmetlerin yapılması adına, Edirne’mizde, çevre illerde, ilçelerde yapılan etkinliklere katılması adına dün olduğu gibi bugün de, bundan sonra da araç temin edilmesi için yardımcı olacağız” dedi.

Daha sonra öğrenciler hep bir ağızdan meslek andını okuyarak kep attı. Mezuniyet töreni, İpsala Belediye Başkanlığı tarafından pilav ve ayran ikramıyla sona erdi. Törene  öğrencilerin aileleri,kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —