Tarih: 16.09.2014 18:48

İPSALADA 2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI’NIN BAŞLAMASI TÖRENLERLE KUTLANDI.

Facebook Twitter Linked-in

İPSALADA 2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI’NIN BAŞLAMASI TÖRENLERLE KUTLANDI.

İlçe Milli Eğitim Müdür V. Salih Mehmet Engin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Buradaki törenin sona ermesinin ardından, saat 10.00’da Yeni Karpuzlu Mustafa Gergin İlkokulu’nda düzenlenen program ile devam edildi. Son kaymakamlar kararnamesiyle İpsala’da yaptığı başarılı çalışmaların mükâfatı olarak Tekirdağ’ın yükselen yıldızı 100 Bin Nüfuslu Kapaklı Kaymakamlığına atanan İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz gecen yıl başarılı olan öğrencilere ödüllerini verdi.

Yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı olması dileklerini ifade eden Gürbüz yaptığı konuşmada 5 yıldır İpsala’da görev yapmaktan mutlu olduğunu ve tayin döneminde tayininin Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesine çıktığını ifade etti. Kaymakam Gürbüz, vatandaşlara kapısının her zaman açık olduğunu belirtti.

Yeni Karpuzlu Mustafa Gergin İlkokulu Müdürü Ramazan Bülent yaptığı konuşmada insan yaşamında okulun önemine dikkat çekerek “Hayatta aileden sonra en önemlisi olan okul, insanı hayata hazırlayan, gelişme ve hayat mücadelesinde başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak bir eğitim yuvasıdır. Yaşamımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim-öğretim hayatında göstereceğimiz başarı, yaşayacağımız hayatın temelini teşkil edecektir” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdür V. Salih Mehmet Engin konuşmasında “Biliyoruz ki, insan var olduğundan beri, yeni şeyler öğrenmek ve bilgiye sahip olmak ister. Bilgiye sahip olmak için ise modern teknoloji ve sevgiyle donatılmış kurumlara, aile sevgisini aratmayan öğretmenlere kısacası herkese, her zaman ihtiyaç vardır. İşte bu sıcak aile sevgisini bize sağlayacak olan da okullarımızdır. İnsan ömrünün ortalama üçte biri okulda geçmektedir. Bu nedenle en büyük eğitimi okulda görürüz. Okulun ve okul eğitiminin yerini hiçbir öğreti alamaz. Çünkü, bir başkadır okul koridorlarının tozunu yutmak, sınıfın sıcaklığını duymak, öğretmenin anlattıklarını sınıf arkadaşlarınla birlikte dinlemek, bilgiyi paylaşmak, arkadaş sevgisini paylaşmak, okulun eğitim sisteminde yoğrulmak” ifadelerini kullandı.

Engin, konuşmasının devamında geçen yıl elde edilen başarı oranlarına değindi.

Engin ” Geçen eğitim öğretim yılında Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavında öğrencilerimiz il düzeyinde derece yaptılar. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavlarında öğrencilerimiz başarılı oldular. İlçemizdeki liselerden mezun olan öğrencilerimizin üniversiteye yerleşme oranı %65 oldu. Ayrıca il geneli çeşitli sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerde derece yaptık. Bu başarılarımızın artarak devamını diliyorum. Öğrencilerimizin başarısında emeği olan başta öğretmenlerimiz olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Engin “ Geçen yıl ilçemiz okullarında Bu Benim Eserim Projesi kapsamında öğrencilerimizin hazırladığı projeleri Bilim Şenliği düzenleyerek tanıttık. İlçemizdeki eğitim kalitesini arttırmak adına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Trakya Kalkınma Ajansı’na hazırladığımız ve kabul edilen üç projemizi başarıyla uyguladık. Bu projelerle, ilçemizdeki 5 okulumuza kütüphane, okul öncesi öğrencilerimiz için Bilgi ve Materyal Paylaşım Merkezi kazandırdık” diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —