Tarih: 16.05.2014 16:45

İPSALALI ÇOCUKLAR “SINIRLARDA ÇOCUK OLMAK” PROJESİNDE

Facebook Twitter Linked-in

İPSALALI ÇOCUKLAR “SINIRLARDA ÇOCUK OLMAK” PROJESİNDE

 Iğdır’ın Aralık ilçesi Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “Sınırlarda Çocuk Olmak” projesine katılan 5 İpsalalı öğrenci İpsala kaymakamını ziyaret ettiler. Iğdır’ın Aralık ilçesindeki projeye katılan Serhat Ortaokulundan Doğukan Boyalık, İpsala Atatürk Ortaokulundan Ethem Almacı, Esetçe Çağdaş Yaşam Suzan Demirci Ortaokulundan Mert Çandır, Kocahıdır Ortaokulundan Serhat Borazan, Hacıköy Ortaokulundan Soner Zengin ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayri Tuna İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü, makamında ziyaret ederek bilgi verdiler.

Öğrenciler adına bilgi veren Milli Eğitim Şube Müdürü Hayri Tuna,”Sınırda Çocuk Olmak” projesine 33 ilden 1200 öğrencinin katıldığı muhteşem bir etkinlik olduğunu söyledi. Programın İran sınırında bulunan Süreyya Çeşmesi ziyareti ile başladığını, dört ülkenin aynı anda görüldüğü Türkiye’nin en doğu noktası olan Dilucu Sınır Kapısını ziyaret ettiklerini ve Türkiye, Nahcivan, İran ve Ermenistan topraklarını gördüklerini söyledi.

Tuna,” Iğdır Ermeni soykırım Müzesi’nde Ermenilerin yapmış olduğu toplu katliamların izlerini gören öğrencilerimiz duygusal anlar yaşadılar. Doğubeyazıt İshak paşa sarayını gezdik. Aralık ilçesinde tüm öğrencilerin katıldığı gece etkinliklerinde halk oyunları, illüzyon gösterileri ve konserde öğrenciler doyasıya eğlendi.”dedi.

Ülkenin dört bir tarafından öğrenci grupları birbirleri ile tanışıp kaynaştıklarını söyleyen Tuna, En uzak yerden gelen İpsala grubunun herkesin ilgi odağı olduğunu ifade etti.

“Sınırlarda Çocuk Olmak“projesi gezisine katılan öğrenciler Aralık Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz’ün sıcak ilgisine de teşekkür ettiler.

Öğrenciler ise bu ziyarete katılmalarını sağlayan İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’e, teşekkür ettiler. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —