• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

İYİ PARTİ ADAYLARINI TANITTI

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin, düzenlediği basın toplantısında milletvekili adaylarını basına tanıttı. İYİ Parti’nin birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Mehmet Akalın, seçimlerin demokrasi bayramı olduğunu

Yerel Siyaset 11.04.2023 10:05:24 0
İYİ PARTİ ADAYLARINI TANITTI

14 MAYIS’TA BU BAYRAMI YAŞAYACAĞIZ

İYİ Parti’nin 1. Sıra milletvekili adayı Prof.Dr. Mehmet Akalın, seçimlerin demokrasi bayramı olduğunu belirtti. Akalın, “14 Mayıs'ta inşallah bu bayramı yaşayacağız. Seçimin de bir bayram havasında geçmesini niyaz ediyorum. İYİ Parti'nin kuruluş aşamasında hep beraber bölgemizde ve ülkemizde yaşadık. İYİ Parti'nin bir hikayesi var. İYİ Parti bir demokrasi mücadelesi sonucunda ortaya çıkmış bir siyasi harekettir. İYİ Parti makulün partisidir, makul siyasetin partisidir. İYİ Parti, ülkemizdeki özellikle son dönemdeki kargaşanın, korkutmanın, kutuplaşmanın sona ermesi için çalışan siyasi bir harekettir. İYİ Parti iktidarı hedeflemiş, Allah'ın izniyle de iktidara gelecek siyasi harekettir. İYİ Parti için seçmen siyasi partilerin marabası değildir. 14 Mayıs'ta seçmenlerimiz bunu gösterecekler. 'Ceketimi assam olur' siyaseti bugüne kadar güdülmüştür, biz bunu sayın genel başkanımızla 2 yıldır sahada anlatmaya çalışıyoruz. Seçmen sonuçta karar verecek kişidir, seçmen sahiptir, siyasi partiler bu seçmenin isteklerine uymak zorundadır. Siyaset maalesef Türkiye'de 2 türlü yapılıyor ve biz bunun birincisini tercih ettik, yani sahada siyaset tercih ettik. Sahadan veya siyasi partilerden yapılacak siyaseti tercih etmedik. Bir de siyasetin kutuplaştırma siyaseti değil, insanlarımızı ayrıcı siyaset değil, sevgi siyasetini oluşturmaya çalıştık. Maalesef son dönemlerde Türkiye'de siyaset kutuplaştırma ile konsolide etme yani taraftarları bir araya toplama ile yapılmaya başlandı. Bugünden sonra bütün seçim boyunca hedefimizi sevgiye koyduk, siyaseti sevgiyle, kutuplaştırmadan yapacağız. İYİ Parti olarak diğer partilerle projelerimizle yarışacağız ve inanıyorum ki, sayın genel başkanımız Meral Akşener hanımefendi siyasete farklı bir olgu getirdi. Ülkemiz bu kutuplaşmış ortamdan kurtulacak diye düşünüyorum. 15 Mayıs sabahı bizler sevgi dolu, kutuplaşmayan bir Türkiye'ye uyanacağız Allah'ın izniyle.” diye konuştu.

EDİRNELİLERE HER YERDE SAHİP ÇIKAN BİR VEKİL OLMAK İSTİYORUM

2. sıra milletvekili adayı Dilek Kırmızı ise Dilek Kırmızı, Edirneliler için çalışan bir milletvekili olmak istediğini söyledi. Kırmızı, “ “Bu süreçte önümüze konulan her engeli aşarak, bedeller ödeyerek ama vazgeçmeyerek yürüdüğümüze milletimiz şahittir. Partili olmanın görevliliği ve sorumluluğu ile çıktığım bu yolda Edirneliler için çalışan, Edirnelilere her yerde sahip çıkan bir vekil olmak istiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize sunduğu bu imkanları ve Cumhuriyet'imizin yeni asrını göz göre göre hiç etmeyeceğiz. Cumhuriyet'in yeni asrını başarılı kadınların omuzlarında yükselteceğiz.” şeklinde konuştu.

AMACIMIZ, PARTİMİZİ BİRİNCİ PARTİ YAPMAK

3. sıra milletvekili adayı Hasan Hakan Şahin de İYİ Parti’yi iktidara getirmek için çalışacaklarını ifade etti. Şahin, “2016 yılında öğretmenlikten ayrılarak aile işletmemizin başına geçtim. Uzunköprü ve Meriç ilçelerimizde bir çok köyde tarım sektörüyle uğraşmaktayız. Öğretmenlikten çiftçiliğe geçiş yapmış oldum. Bununla birlikte burada olmak farklı bir duygu benim için. Siyasete başladığım partimde, şu anda genel başkanım Meral Akşener'in teveccühü ile milletvekili adayı oldum. Kendisine sizlerin huzurunda çok teşekkür ederim. Rahmetli babam İbrahim Şahin'in adını aldığı bu salonda yine Edirne milletvekili adayı olarak bu kürsüde konuşmak bana farklı duyguları bir arada yaşatıyor. Kıymetli genel başkanımın söylediği gibi, 'yanımda gençler olmadan ben bu yolu yürüyemem' demişti. Bizler de gençler olarak her zaman genel başkanımızın yanında olacağız. Amacımız partimizi birinci parti yapmak, genel başkanımızı başbakan yapmaktır.” dedi.

EDİRNE KADAR NİMETLİ BİR ŞEHİR YOK

4. sıra milletvekili adayı Hüseyin Erkin de Edirne kadar potansiyeli olan başka bir şehrin olmadığını ifade etti. Erkin, “Edirne'ye elimizden geldiğince memuriyet dönemimde ve şimdi sorunlarına kafa yorup, bunlara çare aramak için projeler üretiyorum, kamuoyuyla paylaşmaya çalışıyorum. Bu murat ve düşünce ile yola çıktım. Ben bir kere daha vurgulamak istiyorum; dünyada Edirne kadar nimetli bir şehir yok. Bırakın Türkiye'yi Dünya'da yok ve Edirne bunların sadece yüzde 20'sini kullanabiliyor. Bir çoğunu bilmiyoruz, haberimiz yok, konuşamıyoruz. Yerel nimetleri çok detaylı şekilde öğrenip paylaşmamız gerekiyor. Özellikle insan kaynağımızı da arzu ettiğimiz şekilde kullanamıyoruz. Ne yazık ki çeyrek asırdan fazla sürede Edirne'nin çok kaybı oldu. Belki bunların bir kısmının telafisi mümkün değil ama inşallah bu dönemden sonra görev alacak kıymetli vekillerimiz gayret göstererek bu kaybettiklerimizin telafisini belki bir miktar sağlayabilirler düşüncesindeyim.” ifadelerini kullandı. 

EDİRNE’DE ŞUBAT AYINDA 590 KONUT SATILDI

“BU PAYLAŞIM DEVLET CİDDİYETİYLE BAĞDAŞMAZ ”

EDİRNE HIZLA YAŞLANIYOR: NÜFUSUN %18’i 65 YAŞ ÜSTÜ

159 YILLIK ÇINAR: EDİRNE BELEDİYESİ

EDİRNELİ GENÇ AŞÇILAR MÜNİH’TE TECRÜBE KAZANDI

ŞEHİT BABASI ALİŞ BİLEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI

ÖZEL İDARE GENEL SEKRETER YARDIMCISI YILDIRIM KANUN TANIMIYOR

BAKAN IŞIKHAN;"EMEKLİ MAAŞ VE İKRAMİYELERİ 14-19 MART ARASINDA ÖDENECEK"

MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI

ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU

HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU

KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

İPSALA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR

KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE  BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ

UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ

SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?

KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA

GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ

EMEKLİ İKRAMİYESİ KALKIYOR MU?

İPSALA’DA HER 7 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU

UZUNKÖPRÜ’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU

ROMAN KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI EDİRNE’DEN YÜKSELECEK ”

KEŞAN’DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU

AKARYAKIT'A BEKLENEN ZAM NİHAYET AÇIKLANDI

EMEKLİLER;“BAYRAM İKRAMİYESİ GERÇEKÇİ ARTIRILSIN”

ÇELTİK EKİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

EDİRNE’DE BARAJLARIN DOLULUK ORANI

BU AKŞAM "ZAM'LANARAK" SİSTEME GİREBİLİR

EDİRNE’NİN EĞİTİM HARİTASI: MERKEZ İLÇEDE KUŞAKLARDA GÖRE EĞİTİM TABLOSU

Yükleniyor

loading

EDİRNELİ GENÇ AŞÇILAR MÜNİH’TE TECRÜBE KAZANDI

ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU

HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU

İPSALA’DA HER 7 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU

UZUNKÖPRÜ’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU

KEŞAN’DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU

EDİRNE’NİN EĞİTİM HARİTASI: MERKEZ İLÇEDE KUŞAKLARDA GÖRE EĞİTİM TABLOSU

EDİRNE’NİN EĞİTİM HARİTASI: HER 3 KİŞİDEN 1’İ TEMEL SEVİYEDE

EDİRNE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDE ASALET RESMİLEŞTİ

SAYIŞTAY T Ü’NİN 2024 BÜTÇESİNDE 653 MİLYON TL ZARAR TESPİT ETTİ.

ŞEHİT BABASI ALİŞ BİLEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ

ROMAN KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI EDİRNE’DEN YÜKSELECEK ”

EDİRNE’DEN TARİHE GEÇECEK MANİFESTO: EMEKLİLER ARTIK SUSMUYOR

EMEKLİLER DERNEĞİNDEN BİR İLK: “EMEKLİ ÇALIŞTAYI ” GELİYOR

TÜRK KIZILAY EDİRNE’DE YENİ DÖNEM: İYİLİK İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

SANAYİDE YETİŞTİ, ODAYA TALİP OLDU: YUSUF DOBRANYALI SAHAYA İNDİ

KIRKPINAR LİONS’TAN ANLAMLI DESTEK: 6 TEKERLEKLİ SANDALYE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞACAK

SEZERLER GIDA’DAN PATİLİ DOSTLARA 1 TON CAN DESTEĞİ

EDİRNE HIZLA YAŞLANIYOR: NÜFUSUN %18’i 65 YAŞ ÜSTÜ

159 YILLIK ÇINAR: EDİRNE BELEDİYESİ

İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI

MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI

KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE  BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ

SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?

KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA

GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ

ÇELTİK EKİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

EDİRNE’DE BARAJLARIN DOLULUK ORANI

AKÇA CAFE – 1986’DAN BUGÜNE EDİRNE’NİN DEĞİŞMEYEN LEZZETİ!

BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ: HAMZA ERHAN

SERKAN ÇAKIRLAR: ONU TANIYANLAR “FERDİ TAYFUR” DİYE ÇAĞIRIYOR

TOPRAKTAN SPORLA BEREKET FİLİZLENİYOR: HAMZA ERHAN VE SUBAŞI KOOPERATİFİ

İPSALA’DA BİR YAZAR, BİR SOHBET: MURAT AKYOL’LA KİTAPLARDAN KAMERALARA

EDİRNE'DE 10 YILLIK ERİŞİLEBİLİRLİK SINAVI: ENGELSİZ MECLİS SAHADA

KİTABINI “EDİRNE BASIN EMEKÇİLERİNE ” İTHAF ETTİ

KEŞFETTİĞİNİZ BU GENÇ DEĞERİ  BAŞOĞLU'NUN İNSAFINA TERK ETMEYİN VALİ BEY!

AİLEMİZİN ACI GÜNÜ

GAZETELERİ YAŞATMA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14