-
BIST 100
16016,74%0,39
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,79% -0,12
-
GRAM ALTIN
7120,31% 0,16
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
KAPIKULE’DE KUYRUK VAR…
Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurtdışına çıkış yapmak isteyen gurbetçiler, gümrük sahasında uzun kuyruklar oluşturdu.
KAPIKULE’DE KUYRUK VAR…
Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurtdışına çıkış yapmak isteyen gurbetçiler, gümrük sahasında uzun kuyruklar oluşturdu.
Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde çalışan ve tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelen gurbetçilerin bir bölümü, yaşadıkları ülkelere dönmeye başladı. Yolculuk için hafta sonunu tercih eden gurbetçiler, gümrük sahasında yaklaşık 1 – 2 Kilometreyi aşan kuyruklar oluşturdu.
Bu arada, polis ekipleri ve yetkililer otomobilleri 4'erli sıralara dizerek kontrollü geçişleri sağlamaya çalıştı.
Sabahın erken saatlerinde sınır kapısına ulaşan gurbetçiler gümrük sahasının yolcu giriş alanını doldurdu. Alana sığmayan araçlar sınır kapısının dışına taştı. Kapıkule'ye giden yol üzerinde oluşan uzun araç kuyruğu Bulgaristan'ın alımları hızlandırmasıyla erimeye başladı. Dün, 3 binin üzerinde gurbetçi aracı gümrük kapısından çıkış yaptı. Sayı bugün öğle saatlerine kadar 2 bine ulaştı. Uzun süre sıranın kendilerine gelmesini bekleyen gurbetçilerin sinirleri gerildi. Alanı dolduran araç sürücüleri tepkilerine hep birden korna çalarak gösterdi. Gümrük sahasında bekleyen gurbetçiler, bir buçuk ile 4 saate kadar beklediklerini söyledi, gazetemize konuşan gurbetçi vatandaşlarımız ‘’ Sevdiklerimizi görmek için çok uzun yollardan, birçok sıkıntıyı çekerek geliyoruz. Biz her yıl bu sıkıntıyı çekiyoruz. Sadece sevdiğimiz ülkemizi ve sevdiklerimizi görmek için geliyoruz. Lütfen bu kuyruklara bir çare bulunsun.’’ Mesajını verdiler.
Gelişleri gibi dönüşlerinin de sıkıntılı olduğunu anlatan gurbetçilerin bir bölümü Türk gümrük görevlilerinin işlemleri yavaş ve sıkıntılı yapılmasından şikayetçi oldu, gurbetçi vatandaşların diğer bir kısmı ise Bulgaristan tarafının da aynı şekilde olmasından yana şikayetçi olduklarını dile getirdi.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın da gurbetçilerin yurda girişlerinin bekledikleri seviyede gerçekleştiğini söyledi.
Gurbetçilerin girişlerinde geçtiğimiz yıla oranla küçük bir artış olduğunu ifade eden Yalçın, gurbetçilerin oluşturduğu yoğunluğun Bulgaristan gümrüğünün hacim olarak küçük olmasından kaynaklandığını bildirdi.
EDİRNE’DE ARAÇ SAYISI 210 BİNİ GEÇTİ
LALAPAŞA’DA OSMANLICA İSTİKLAL MARŞI HEDİYESİ SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
LALAPAŞA’DA NÜFUSUN YARISI İLKOKUL VE ALTI EĞİTİM SEVİYESİNDE
PROF. DR. FİLİZ TUNA’DAN MİNİKLERE SKOLYOZ TARAMASI
EDİRNE’DE ŞUBAT AYINDA 590 KONUT SATILDI
“BU PAYLAŞIM DEVLET CİDDİYETİYLE BAĞDAŞMAZ ”
EDİRNE HIZLA YAŞLANIYOR: NÜFUSUN %18’i 65 YAŞ ÜSTÜ
159 YILLIK ÇINAR: EDİRNE BELEDİYESİ
EDİRNELİ GENÇ AŞÇILAR MÜNİH’TE TECRÜBE KAZANDI
ŞEHİT BABASI ALİŞ BİLEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI
ÖZEL İDARE GENEL SEKRETER YARDIMCISI YILDIRIM KANUN TANIMIYOR
MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI
ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU
KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
İPSALA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ
UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ
SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?
KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA
GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ
İPSALA’DA HER 7 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
UZUNKÖPRÜ’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
ROMAN KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI EDİRNE’DEN YÜKSELECEK ”
KEŞAN’DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
AKARYAKIT'A BEKLENEN ZAM NİHAYET AÇIKLANDI
EMEKLİLER;“BAYRAM İKRAMİYESİ GERÇEKÇİ ARTIRILSIN”
Yükleniyor




