Tarih: 19.12.2014 12:26

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ ŞEB-İ ARUS GECESİ DÜZENLEDİ

Facebook Twitter Linked-in

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ ŞEB-İ ARUS GECESİ DÜZENLEDİ

Kırklareli Üniversitesi bünyesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine bu yıl yeni başlayan İlahiyat Fakültesi “Kırklareli’nde” kısa bir süre içerisinde yapmış oldukları eğitim, bilim, kültür ve sanat gibi etkinlikler ile göz dolduruyor. Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi “İlahiyat Kulübü” tarafından düzenlenen Şeb-i Arus Hz. Mevlana’yı anma gecesi yoğun bir ilgi gördü.

17.12.2014 gecesi Kırklareli halk eğitim merkezi salonunda saat 18.45’te Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi “İlahiyat Kulübü” tarafından düzenlenen Şeb-i Arus Hz. Mevlana’yı anma gecesi, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Taha Eren Demir’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayarak kulüp başkanı Abdüssamed Yaltagil’in günün anlam ve önemine yönelik konuşmaları ile devam etti..

Program daha sonra Hz. Mevlana ile ilgili şiirlerin öğrenciler tarafından okunmayası, slâyt gösterileri ve fakülte öğretim üyelerinden Doç. Dr. Selahattin Yıldırım’ın Hz. Mevlana’yı anlamak ile ilgili konuşmalarıyla devam etti.

K. Ü. İlahiyat Fakültesi Dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Salih İnci, konuşmalarından ötürü Doç. Dr. Selahattin Yıldırım’a plâket sunumu yaptı. Program; Araştırma Görevlisi Muhammed Pilgir tarafından okunan kaside ile sürdü. Son bölümünde ise Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Uğur Alkan tarafından çalışmaları yürütülen ve fakülte öğrencilerinden oluşturulan “dini musiki topluluğunun” verdiği mini konser salonu dolduran izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —