-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,31% 0,24
-
EURO
50,83% 0,05
-
GRAM ALTIN
6645,01% -2,97
-
Ç. ALTIN
11186,94% -2,43
KİTABINI “EDİRNE BASIN EMEKÇİLERİNE ” İTHAF ETTİ
Edirne’de bir dönem gazetecilik yapan akademisyen Dr. Musa Çelik, “Gazetecinin Mesaisi Olmaz: Türkiye’de Gazetecilerin İstihdamında İŞKUR Etkisi” adlı kitabını, büyük bir sevgi ve saygı duyduğu Edirne basın emekçilerine ithaf etti
KİTABINI “EDİRNE BASIN EMEKÇİLERİNE ” İTHAF ETTİ
Çizgi Kitabevi’nden çıkan kitabın tanıtım toplantısında Edirneli basın mensuplarıyla bir araya gelen Dr. Çelik, gazetecilik mesleğinin gün geçtikçe daha zor koşullarda sürdürüldüğünü belirtti. Bir gazetede çalışmanın, işini sürdürebilmenin ve mesleği devam ettirmenin giderek zorlaştığını ifade etti.
Konuşmasında, 2015-2022 yılları arasında Basın İlan Kurumu ve Türkiye İş Kurumu iş birliğinde yürütülen İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı’nın, gazetecilerin istihdam sorunlarını çözmeyi amaçladığını aktaran Çelik, program kapsamında iletişim fakültesi mezunu genç gazetecilerin 12, 9, 6 ve son olarak 3 aylık sürelerle istihdam edildiğini söyledi. Toplamda 2299 gazetecinin bu programdan yararlandığını belirten Çelik, bu imkândan en çok büyük medya gruplarının faydalandığını, Konya, Şanlıurfa, Adana, Antalya, Çanakkale ve Adıyaman gibi illerde gazetecilerin bu programla istihdam edildiğini ifade etti.
Edirne’nin ise bu programdan en az faydalanan illerden biri olduğuna dikkat çeken Dr. Çelik, “Program sosyal devlet ilkesiyle hazırlandı ancak sahadaki uygulamalar farklılık gösterdi. Maaşlar asgari ücretin altında kaldı, program bitiminde gazeteciler işveren karşısında eli zayıf duruma düştü. Basın sigortası yerine sağlık sigortası yapılması, çalışılan günlerin basın kartı başvurusunda geçersiz sayılması gibi uygulamalar programın başarısını gölgeledi” dedi.
Neoliberal sermaye yapısına uyum sağlayan basın işletmelerinin bu programla güvencesiz çalışmayı olağanlaştırdığını belirten Çelik, eksikliklerin giderilmesi halinde gazetecilerin daha sağlıklı bir iş ortamında çalışabileceğini vurguladı. Sosyal hakları güvence altına alınan gazetecilerin kamu yararına haberler üretebileceğini ve böylece daha sağlıklı bir kamusal alanın oluşumuna katkı sunabileceğini söyledi. Aksi durumda ise belirsiz, düşük ücretli bir çalışma ortamının kimseye fayda sağlamayacağını belirtti.
Son olarak, Edirneli basın emekçilerinin zor şartlarda mucizeler yarattığını söyleyen Dr. Musa Çelik, bu nedenle kitabını bir dayanışma ve vefa göstergesi olarak Edirne basın emekçilerine ithaf ettiğini ifade etti.
Kitap, kitapyurdu.com, BKM Kitap, Simurg Kitap ve Kitap Arası gibi internet sitelerinden temin edilebiliyor.
AK PARTİ İL BAŞKANI BELGİN İBA;“ALIŞIK OLMADIĞIMIZ BİR TABLO ”
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE YENİ BİR DÖNEMİN AYAK SESLERİ
EDİRNE’DE SU ALARMI: “KESİNTİLER ARTIYOR, ACİL PLAN ŞART ”
DİKKAT! EDİRNE’DE BAYRAM YAĞIŞLI GEÇECEK!
FİLİZ GENCAN’DAN 18 MART MESAJI: “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ, BU RUH ASLA SÖNMEZ ”
VALİ SEZER: “ÇANAKKALE, MİLLETİMİZİN SARSILMAZ İRADESİNİN SİMGESİDİR
ÇANAKKALE RUHU MESAJLARDA YAŞATILDI
ATAMAN BEY; 'ZIR CAHİL BİR YOBAZ'OLARAK BİLİNİZ İSTERİM!
EDİRNE’DE ARAÇ SAYISI 210 BİNİ GEÇTİ
LALAPAŞA’DA OSMANLICA İSTİKLAL MARŞI HEDİYESİ SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
LALAPAŞA’DA NÜFUSUN YARISI İLKOKUL VE ALTI EĞİTİM SEVİYESİNDE
PROF. DR. FİLİZ TUNA’DAN MİNİKLERE SKOLYOZ TARAMASI
EDİRNE’DE ŞUBAT AYINDA 590 KONUT SATILDI
“BU PAYLAŞIM DEVLET CİDDİYETİYLE BAĞDAŞMAZ ”
EDİRNE HIZLA YAŞLANIYOR: NÜFUSUN %18’i 65 YAŞ ÜSTÜ
159 YILLIK ÇINAR: EDİRNE BELEDİYESİ
EDİRNELİ GENÇ AŞÇILAR MÜNİH’TE TECRÜBE KAZANDI
ŞEHİT BABASI ALİŞ BİLEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI
ÖZEL İDARE GENEL SEKRETER YARDIMCISI YILDIRIM KANUN TANIMIYOR
MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI
ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU
KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
İPSALA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ
UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ
SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?
KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA
Yükleniyor




