Tarih: 22.11.2023 11:45

KÖY MUHTARLARI SİZE HER SORUNU ANLATIRMI Kİ VALİ BEY?

Facebook Twitter Linked-in

KÖY MUHTARLARI SİZE HER SORUNU ANLATIRMI Kİ VALİ BEY?

Muhtarlar köyün, köylünün bütün sorunlarını herzaman anlatırmı ki?

İlimizin yeni valisi Yunus Sezer, göreve başladığı gibi ayağının tozuyla, ilçelerimizi güneyden, kuzeye dolaşıp, muhtarları toplayarak, köylerin sorunlarıyla ilgili sorular sorup, çözümler üretmek için var gücüyle çalışıyor.

Öyle ki, kısa sürede gittiği ilçelerin  bazılarına, birdaha gidip,  muhtarlardan  yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler alıp,  veriyor.

Bu çok iyi bir uygulama olmakla beraber, köyün sorunlarına muhtarın gözüyle bakılıyor olması nedeniyle, köyün, özellikle de KÖYLÜNÜN sorunlarının tam tespiti için yeterli bir uygulama değildir.

Bazen kişisel menfaatlerin çakıştığı durumlarda, muhtarların saydığı sorunlar arasında, KÖYLÜLERİN muhtar ve avanelerini aşamayıp, yetkililere kendilerini anlatamadıkları(!) için bir türlü çözemedikleri, çok önemli sorunları vardır!

Tıpkı Enez- Sütçüler Köyünde olduğu gibi!

40 haneli SÜTÇÜLER köyü halkının kullanımı için Toprak Reformu Bölge Müdürlüğünce tahsis edilen, sulu tarım arazileri,Milli Emlak Müdürlüğüne devredilmesiyle birlikte ortaya çıkan boşlukta...

Söz konusu araziler, SÜTÇÜLER köyü muhtarı, azaları ve sulama kooparatifi başkanının yakınları tarafından orantısız bir şekilde paylaşıldı!

Köy halkından 10-12 kişi aynı şartlara haiz olmalarına rağmen,ne yaptıysalar bir türlü hak sahibi olamadılar!

Sütçüler Köyü Muhtarı, Azalar,Kooperatif Başkanı ve çalışanları ve köyün bu işten menfaatlenen sözde ileri gelenleri, Enez Milli Emlak Şefliği Çalışanı(!) Edirne Milli Emlak Müdürlüğü; mağdur köyülerin  talep ve şikayetlerindeki bütün usülsüzlükleri(!) bilmelerine rağmen(!) Mağdurların, Yazılı ve sözlü Taleplerindeki hukuki boşluklardan faydalanıp(!) Mağduriyetleri görmezden gelip(!) 'CİMER' i yanıltmayı dahi göze alarak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığından doğan haklarını almalarını engelliyorlar!

Talep ve şikayetlerin İdari Mülkiye Amiri olarak muhatabı olan Enez Kaymakamı, Sadece Enez Çeltik Komisyonu ile Hamza Dere Sulama Birliğinin Sütçüler Köyü Çeltik Ekim alanlarını kontrol etse, yaşanan haksızlıklarla ve karşı karşıya kalıp,usulsüzlükleri ortaya çıkaracakken(!) 'CİMER'i aldatmaya cesaret eden ilgililerin (!) beyanlarına itibar ediyor!

Bizim tahsilimiz bu konulara yetmez,hele sizbir deyi verin vali bey; Muhtarlar köyün, köylünün bütün sorunlarını herzaman anlatırmı ki ?

Not: Sütçülerde mağduriyet yaşayan köylüler valibey birde bizi dinlesin diyorla...
Elciye zeval olmaz.








 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —