10855,15%0,13
36,63% 0,00
40,02% -0,04
3540,12% 0,12
5677,11% 0,00
MALİYE EKİPLERİ KASAYA OTURUP GÜNLÜK HASILAT TESPİTİ YAPACAK
Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yeni bir denetim süreci başlattı. Ekonomim haber sitesinde yer alan bilgilere göre, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 81 ilin defterdarlıklarına gönderdiği talimat doğrultusunda, maliye ekipleri işletmelerin kasasına oturarak günlük hasılat tespiti yapacak.
Özellikle restoranlar başta olmak üzere belirli sektörlerde yoğunlaşan denetimlerde, işletmelerin beyan ettiği gelir ile gerçek gelirleri karşılaştırılacak. Habere göre, bu iki rakam arasındaki fark %20’yi aştığında işletmeler izaha davet edilecek.
Denetimler, 3 Şubat - 31 Temmuz 2025 tarihleri arasında sürecek. Maliye ekipleri, iş yerlerinde anlık olarak yapılan satışları kayıt altına alarak işletmelerin vergi kaçırıp kaçırmadığını tespit edecek.
Bu yeni uygulama ile kayıt dışı ekonominin azaltılması ve vergi gelirlerinin artırılması hedefleniyor. Yetkililer, bu tür denetimlerin ilerleyen dönemlerde daha da yaygınlaşabileceğini belirtiyor.