• BIST 100

    15837,04%0,55
  • DOLAR

    43,95% 0,00
  • EURO

    51,22% 0,23
  • GRAM ALTIN

    7341,91% 1,92
  • Ç. ALTIN

    11930,14% 0,66

MEME KANSERİ TEŞHİSİ VE TEDAVİSİNE DİKKAT ÇEKİLDİ!

Edirne Belediye Başkanlığı Sağlık İşleri Birimi Halk Sağlığı Bilgilendirme Toplantıları kapsamında, Trakya Meme Hastalıkları Derneği’nin katkılarıyla, Meme Kanseri, Teşhis ve Tedavisi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Sağlık 11.05.2016 16:49:30 0
MEME KANSERİ TEŞHİSİ VE TEDAVİSİNE DİKKAT ÇEKİLDİ!

MEME KANSERİ TEŞHİSİ VE TEDAVİSİNE DİKKAT ÇEKİLDİ!

Edirne Belediye Başkanlığı Sağlık İşleri Birimi Halk Sağlığı Bilgilendirme Toplantıları kapsamında, Trakya Meme Hastalıkları Derneği’nin katkılarıyla, Meme Kanseri, Teşhis ve Tedavisi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Moderatör; Doç. Dr. Yavuz Atakan Sezer; “ Bu toplantıları kadınlarda en sık görülen kanser türü olan Meme Kanseri hakkında farkındalık yaratmak için yapıyoruz.” dedi.

Trakya Meme Hastalıkları Derneği ve Edirne Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Meme Kanseri Teşhisi ve Tedavisi konulu konferansa Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ile Trakya Meme Hastalıkları Derneği Üyeleri; Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İrfan Çiçin, Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nermin Tunçbilek, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Atakan Sezer, Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ruşen Coşar, Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Funda Üstün, Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tozkır ve Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Taştekin katıldılar.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Edirne Belediyesi olarak, Başkanımız Recep Gürkan’ın direktifleri doğrultusunda Sağlık İşleri birimimizle birlikte siz vatandaşlarımızı birçok hastalık konusunda bilgilendirmek amacıyla böylesi güzel bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriyoruz.

Edirne Belediyesi olarak; halkın belediyesi olarak, her zaman halkla birlikte, onun sağlığıyla, sosyal sorunlarıyla da ilgileniyoruz. Bu anlamda bugün buraya gelen vatandaşlarımızın katılımı bizler için çok önemli. Çünkü eğer bir hastalıktan erken korunmayı ve erken teşhisi becerebilirsek dünyaları kazanmış oluruz.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da üzerinde önemle durduğu sağlıkla ilgili geçtiğimiz ay, belediyemizde çalışan tüm kadınlarımızı KETEM’e götürerek, kanser taramasından geçirdik. Önemli bulgular elde edildi. Her zaman söylediğimiz gibi önemli olan var olan sağlığın korunmasıdır. Erken teşhis ve korunmak önemlidir.” dedi.

Trakya Meme Hastalıkları Derneği Başkanı Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Atakan Sezer’in moderatörlüğünü yaptığı konferansta “Bugün burada, kadınlarda en sık görülen kanser türü olan Meme Kanseri hakkında farkındalık yaratmak istiyoruz.” dedi.

Sezer, “Dünyada bir numaralı ölüm nedeni kalp hastalığı iken ikincisi kanserdir. Dünyada her yıl 11 milyon kanser olgusu ortaya çıkmaktadır. Kadınlarda en sık görülen kanser türü meme kanseridir ve her 8 kadından birinde görülmektedir.

Meme Kanseri’nin ülkemizdeki durumuna kısaca bakarsak, Türkiye’de her yıl 30 bin kadına meme kanseri tanısı konuyor. Türkiye’de kadın kanserleri arasından en sık görülen kanser türü meme kanseridir ve bütün kadın kanserlerinin %25’i meme kanseridir. Meme Kanseri, çok yavaş gelişir. 1cm’lik büyüklüğe 15-20 yılda erişir. ” dedi.

Meme Kanseri’nde yaşın çok önemli olduğu vurgulanırken, kişinin yakın akrabalarında meme kanseri varsa riskin iki kat daha arttığı belirtildi.

Meme Kanseri’nin tanımının üç basmağı olduğunu; birincisinin muayene, ikincisinin görüntüleme, üçüncüsünün de doku tanımı olduğunu belirten Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nermin Tunçbilek, “40 yaşın üzerindeki tüm kadınlara 1 yıl aralarla düzenli olarak mamografi öneriyoruz. Tabiki öncelikle muayene yapıyoruz. Mamografide halk arasında radyasyon tehdidi olduğu söyleniyor. Ancak, mamografi de x ışını kullanılsa da radyasyon oldukça düşüktür. Birçok kişinin 3 ayda normal olarak maruz kaldığı ya da uzun bir uçak yolcuğunda alınan radyasyon dozu mamografiye eşittir. Cihazların düzenli bakım ve kontrolünün yapıldığı modern merkezlerde mamografik taramadan endişe edilmemesi gerekiyor. Doğru ve erken tanıyla elde edilecek fayda riske göre çok daha fazla.

40 yaşın altındaki kadınlara mamografi taraması yapmıyoruz. Ancak kişinin ailesinde risk varsa, meme başından akıntı geliyorsa, memede kitle gibi bulgular varsa erken yaştada olsa mamografi yapılabiliyor.” dedi.

Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İrfan Çiçin, “Hastalarımıza verdiğimiz ilaçlar oldukça pahalı ve tabiki hastalığın tedavisinde çok önemli. Bu nedenle hastalarımızın ilaç tedavisi süresince, internetten yada başka birilerinde duydukları mesela bulantıyı gideriyor diye başka bir ilaç yada bitkisel birşeyler kullanmamaları gerekiyor. Çünkü bu tür bitkisel yada başka türlü, biz doktorların tavsiyesi dışında kullanılan her türlü ilaçlar, kemoterapinin etkisini azalttığı gibi birçok başka yan etkileri olabilmektedir.

Meme Kanseri’nin nedenlerinden biri beslenme olsa da yine de meme kanserine yakalanmamak için özel bir sihirli beslenme formülü bulunmamaktadır. Bir yerlerden duyduğunuz beslenme formülleri sizlerin sağlığına farklı zararlar verdiği gibi bizlerinde uyguladığı tedavi sürecini sekteye uğratabilmektedir.” dedi.

Meme Kanseri Teşhisi ve Tedavisi konulu konferansta, kişinin kendini elle muayenesinden, doktora başvurduktan sonra geçireceği aşamalara ve en son tedavi süreci tümüyle ele alındı.

Toplantının sonunda, Trakya Meme Hastalıkları Derneği üyesi alanında uzman doktorlar vatandaşların sorularını tek tek yanıtladılar.

Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen konferansa katılan vatandaşlar, Meme Kanseri gibi önemli bir konuda alanında uzman doktorların ağzından birçok önemli bilgiye ulaştıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Edirne Belediyesi’ne sağlık konusundaki duyarlığı için teşekkür ediyoruz. Bugün Meme Kanseri hakkında birçok önemli bilgi edindik. Bu tür bilgilendirme toplantılarının devamını bekliyoruz.” dediler.

EDİRNE’DE BARAJLARIN DOLULUK ORANI

BU AKŞAM "ZAM'LANARAK" SİSTEME GİREBİLİR

EDİRNE’NİN EĞİTİM HARİTASI: MERKEZ İLÇEDE KUŞAKLARDA GÖRE EĞİTİM TABLOSU

AKARYAKIT ZAMMI GERİ ÇEKİLDİ

EDİRNE’NİN EĞİTİM HARİTASI: HER 3 KİŞİDEN 1’İ TEMEL SEVİYEDE

“İŞ CİNAYETLERİ KADER DEĞİLDİR ”

TOPRAĞINIZI SADECE BESLEMEYİN, YENİDEN CANLANDIRIN

RECEP DURAL SELİMİYE AÇILDI, EDİRNE DOLDU TAŞTI

MALİ MÜŞAVİR CEM KÜRKÇÜ YENİ ADRESİNDE HİZMET VERMEYE BAŞLIYOR

AV. MEHMET TOLGA AKALIN İYİ PARTİ DEN İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

EDİRNE’DE KONUT HEYECANI: 2 BİN 530 AİLE YENİ YUVASINA KAVUŞUYOR

İSKEÇE’DE HÜRRİYET CAMİİ’NE ÇİRKİN SALDIRI

EDİRNE’DEN TARİHE GEÇECEK MANİFESTO: EMEKLİLER ARTIK SUSMUYOR

DİKKAT: MERİÇ’TE TEHLİKE GEÇMİŞ SAYILMAZ

BAKAN KURUM YARIN EDİRNE’DE: TOKİ KONUTLARI İÇİN KURA ÇEKİLECEK

DİKKAT! EDİRNE’DE SICAKLIKLAR EKSİ 2’YE DÜŞECEK

KUTLU SPOR KULÜBÜ’NDEN 11 MADALYALIK GURUR

SAADET PARTİSİ’NİN “HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ ” RAPORU: TÜRKİYE ALT SIRALARDA

ENDER BİLAR; KIRKPINAR’IN HAFIZASI ER MEYDANI’DIR

EDİRNELİ KOŞUCU ÖZCAN BOS, YUNANİSTAN’DAKİ ULUSLARARASI YARIŞTA START ALACAK

DİKKAT: MERİÇ NEHRİ’NDE KRİTİK EŞİK YENİDEN GÜNDEMDE

BELEDİYE BAŞKANI FİLİZ GENCAN RAMAZAN’DA BASINLA BULUŞTU

EDİRNE’DE MERİÇ VE TUNCA NEHİRLERİ YATAĞINDAN TAŞARKEN BARAJLARDA DOLUYOR

EDİRNE’DE ÜÇ MÜLKİ İDARE AMİRİNİN ATAMASI RESMİLEŞTİ

TAŞACAK BU MERİÇ NEHRİ

MERİÇ ALARM VERİYOR: DEBİ KRİTİK SINIRIN EŞİĞİNDE

EMEKLİLER DERNEĞİNDEN BİR İLK: “EMEKLİ ÇALIŞTAYI ” GELİYOR

KIRKPINAR’IN SAYISAL HAFIZASI ÜSTAT ENDER BİLAR’IN ARŞİVİNDEN DÜNYAYA AÇILIYOR.

EDİRNE’YE TOZ TAŞINIMI UYARISI: ÇAMUR YAĞIŞI BEKLENİYOR

TÜRK KIZILAY EDİRNE’DE YENİ DÖNEM: İYİLİK İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

Yükleniyor

EDİRNE’NİN EĞİTİM HARİTASI: MERKEZ İLÇEDE KUŞAKLARDA GÖRE EĞİTİM TABLOSU

EDİRNE’NİN EĞİTİM HARİTASI: HER 3 KİŞİDEN 1’İ TEMEL SEVİYEDE

EDİRNE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDE ASALET RESMİLEŞTİ

SAYIŞTAY T Ü’NİN 2024 BÜTÇESİNDE 653 MİLYON TL ZARAR TESPİT ETTİ.

MESLEK LİSESİNİN ÖĞRENCİLERİNİN YERİNDEN ETMEYİ DÜŞÜNMEK  BENCİLLİKTİR ”

KEREM ÜSTEV’DEN ULUSLARARASI OLİMPİYATLARDA ALTIN SERİSİ

HÜSEYİN TÜRKEL, TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERLİĞİ’NE ATANDI

EDİRNE’DE  LİSEDE ÖĞRETMEN ŞİDDETİ İDDİASI: ÖĞRENCİYİ TUVALETE SÜRÜKLEYİP DARP ETTİ

EDİRNE'NİN SEVİLEN İŞ İNSANI EMRE ALP’TEN AZİM VE EĞİTİM ÖRNEĞİ

SAĞLIKLI ÇOCUK, SAĞLIKLI GELECEK ” PROTOKOLÜ İMZALANDI

EDİRNE’DEN TARİHE GEÇECEK MANİFESTO: EMEKLİLER ARTIK SUSMUYOR

EMEKLİLER DERNEĞİNDEN BİR İLK: “EMEKLİ ÇALIŞTAYI ” GELİYOR

TÜRK KIZILAY EDİRNE’DE YENİ DÖNEM: İYİLİK İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

SANAYİDE YETİŞTİ, ODAYA TALİP OLDU: YUSUF DOBRANYALI SAHAYA İNDİ

KIRKPINAR LİONS’TAN ANLAMLI DESTEK: 6 TEKERLEKLİ SANDALYE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞACAK

SEZERLER GIDA’DAN PATİLİ DOSTLARA 1 TON CAN DESTEĞİ

TEZCAN LİZNAK “MAKAM İÇİN DEĞİL,HİZMET İÇİN YENİDEN ADAY"

ADD EDİRNE’DE YENİ YÖNETİM GÖREV DAĞILIMINI YAPTI

ROMAN VATANDAŞLARA 5 YILLIK YOL HARİTASI: DEVLETİN YENİ EYLEM PLANI YÜRÜRLÜKTE

ROMAN ÇOCUKLARIN UNUTULMAZ GÜNÜ: GALATASARAY MAÇINDA HAYALLERİ GERÇEK OLDU

EDİRNE’DE BARAJLARIN DOLULUK ORANI

“İŞ CİNAYETLERİ KADER DEĞİLDİR ”

EDİRNE’DE KONUT HEYECANI: 2 BİN 530 AİLE YENİ YUVASINA KAVUŞUYOR

İSKEÇE’DE HÜRRİYET CAMİİ’NE ÇİRKİN SALDIRI

DİKKAT: MERİÇ’TE TEHLİKE GEÇMİŞ SAYILMAZ

DİKKAT: MERİÇ NEHRİ’NDE KRİTİK EŞİK YENİDEN GÜNDEMDE

BELEDİYE BAŞKANI FİLİZ GENCAN RAMAZAN’DA BASINLA BULUŞTU

EDİRNE’DE MERİÇ VE TUNCA NEHİRLERİ YATAĞINDAN TAŞARKEN BARAJLARDA DOLUYOR

EDİRNE’DE ÜÇ MÜLKİ İDARE AMİRİNİN ATAMASI RESMİLEŞTİ

TAŞACAK BU MERİÇ NEHRİ

AKÇA CAFE – 1986’DAN BUGÜNE EDİRNE’NİN DEĞİŞMEYEN LEZZETİ!

BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ: HAMZA ERHAN

SERKAN ÇAKIRLAR: ONU TANIYANLAR “FERDİ TAYFUR” DİYE ÇAĞIRIYOR

TOPRAKTAN SPORLA BEREKET FİLİZLENİYOR: HAMZA ERHAN VE SUBAŞI KOOPERATİFİ

İPSALA’DA BİR YAZAR, BİR SOHBET: MURAT AKYOL’LA KİTAPLARDAN KAMERALARA

EDİRNE'DE 10 YILLIK ERİŞİLEBİLİRLİK SINAVI: ENGELSİZ MECLİS SAHADA

KİTABINI “EDİRNE BASIN EMEKÇİLERİNE ” İTHAF ETTİ

KEŞFETTİĞİNİZ BU GENÇ DEĞERİ  BAŞOĞLU'NUN İNSAFINA TERK ETMEYİN VALİ BEY!

AİLEMİZİN ACI GÜNÜ

GAZETELERİ YAŞATMA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13