Tarih: 20.12.2016 14:00

“MİMARLIĞIN BELLEĞİ” FOTOĞRAF SERGİSİ AZİZ İOANNİS KİLİSESİ'NDE AÇILDI

Facebook Twitter Linked-in

 “MİMARLIĞIN BELLEĞİ” FOTOĞRAF SERGİSİ AZİZ İOANNİS KİLİSESİ'NDE AÇILDI

Yunanistan Edirne Konsolosluğu Paraskevi Charıtıdou ve Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen’in işbirliğinde düzenlenen 'Mimarlığın Belleği' adlı fotoğraf sergisini Uzunköprü’de bulunan Aziz İoannis Kilisesi'nde düzenlenen törenle açıldı. 1900’lü yıllardan itibaren Edirne, Uzunköprü, Tekirdağ ve Kırklareli’nden günümüze ulaşabilmiş ve ulaşamamış cami, kilise, okul, konak, ev ve köprü gibi birçok mimari yapıya ait siyah beyaz 42 fotoğrafın yer aldı..

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Yunanistan’ın Edirne Konsolosu Paraskevi Charıtıdou ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan açılışını yaptığı sergiye; Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Dimetoka Metropoliti Demascus ile fotoğraf severler katıldılar.

İşbilen ve Charıtıdou, bu serginin Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluğu pekiştireceğini belirttiler.

Ocak Ayı sonuna kadar gezilebilecek olan ve Yunanistan’da da açılacak olan serginin, iki ülke kültürünü pekiştirmesi ve dostluk bağlarını kuvvetlendirmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen’e ve Yunanistan’ın Edirne Konsolosu Paraskevi Charıtıdou’a teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —