-
BIST 100
15986,01%-0,63
-
DOLAR
44,18% -0,08
-
EURO
50,80% 0,54
-
GRAM ALTIN
7095,15% -0,56
-
Ç. ALTIN
11534,35% -0,30
Minikler ders başı yaptı
İlköğretim birinci sınıf ve okul öncesi öğrencileri Pazartesi günü ders başı yaptılar. Aileleriyle birlikte gelen minikler öğretmenlerini ve okul arkadaşlarını görmenin heyecanını yaşadı.
Minikler ders başı yaptı...
İlköğretim birinci sınıf ve okul öncesi öğrencileri Pazartesi günü ders başı yaptılar. Aileleriyle birlikte gelen minikler öğretmenlerini ve okul arkadaşlarını görmenin heyecanını yaşadı.
Okullarına alışmak amacıyla eğitime erken başlayan minik öğrenciler, 18 Eylüle kadar ''uyum programı''na alındılar. Minik öğrenciler bu program kapsamında öğretmenlerinin gözetiminde çeşitli etkinliklere katılacak, okullarını, arkadaşlarını, öğretmenlerini tanıyacak. Ülkenin her yerinde yapılan İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri Edirne'de de yapıldı. İlk olarak Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından diğer etkinliklere 75. Yıl İÖO'nda devam edildi.
75. Yıl İÖO'nda düzenlenen tören öğrenci andının okunması ile başladı. 8/B Sınıfından Gökşin Savcı'nın öğrenciler adına yaptığı konuşmanın ardından 8. sınıf öğrencileri 1. sınıf ve anasınıfın öğrencilerine Hoş geldin çiçeği sundular.
Okul Müdürü Recep Kozan yaptığı konuşmada bir milletin uygarlık düzeyinin okuryazar oranı ve bilime verdiği önemle doğru orantılı olduğunu belirterek, "Okumuş ve aydın kişilerin fazla olduğu milletler her alanda ilerlerler. Beşikten mezara kadar öğrenmenin gerektiği kültürüne sahip bir milletin hedefi, büyük Ata'mızın da işaret ettiği "Çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma ülküsü" doğrultusunda bilgiye ulaşmak olmalıdır. Bunun da ilk adımı ilköğretimdir. Bu ilk adımın çok sağlam olması gerekmektedir.
Bizler, Edirne olarak, bu sağlam adımı attığımız ve ispatladığımız inancındayız. Yedi yıldır OKS ve yeni adıyla SBS' de ülkemizde ilk sıraları almış durumdayız. Bu derecelere katkıda bulunan okulumuz, 2008-2009 Eğitim Öğretim yılı sonunda yapılan SBS' de diğer yıllarda olduğu gibi iyi bir başarı elde etmiş olup, yerleştirmede tercih yapan 95 öğrenciden 82 öğrenci isteklerine uygun yerlere yerleşmişlerdir. Bunları tasnif edersek; 1 öğrencimiz Edirne 3. sü olup, İstanbul Lisesine (Galatasaray Lisesi düzeyinde puanla öğrenci almaktadır) , 5 öğrencimiz Fen Lisesine, 1 Öğrencimiz İstanbul Sosyal Bilimler Lisesine,9 öğrencimiz Anadolu Öğretmen Lisesine, 36 öğrencimiz de değişik Anadolu liselerine kayıtlarını yaptırmışlardır. Diğer öğrencilerimiz de Anadolu Sağlık meslek lisesi ve diğer Anadolu meslek liselerinin değişik bölümlerine yerleştirilmişlerdir" dedi.
Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci de "Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, eğitim çalışanları olarak hep birlikte taşıdığımız sorumluluk ve gayretle yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı en iyi bir şekilde geleceğe hazırlamanın heyecan ve gururunu yaşamaktayız" dedi.
Demirci yaptığı konuşmayı şöyle sürdürdü; "Müdürlüğümüz ve eğitim çalışanları olarak eğitim kurumlarımızda; iyi bir fizikî alt yapıya sahip, katılımcı bir anlayışla yönetilen, sürekli geliştirilen öğretim programları ile çağdaş ve demokratik bir eğitimin yapıldığı, rehberlik ve yönlendirmenin tam manasıyla uygulandığı, iletişim kanallarının sürekli açık tutulduğu, öğrenme ve bilgiye ulaşma yollarının öğretildiği, bilişim teknolojilerinin kullanıldığı, okul-çevre iş birliğinin sağlandığı "etkili bir okul ortamı "nı yakalamanın gayreti içindeyiz. Geçen yılki verilerimize göre; İlimizde 200 okul, 2.723 derslik, 3.580 öğretmen ve 59.337 öğrenci bulunmaktadır. Bir dersliğe düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 20, ortaöğretimde 25' tir. İlimizde okulöncesi okullaşma oranı 6 yaş grubunda % 69 ile Türkiye ortalamasının çok üzerindedir. Bu yıl Ülke genelinde uygulamaya konulan zorunlu okul öncesi uygulamasında, İlimiz pilot iller arasına seçilmiştir. Bu kapsamda okul öncesini yaygınlaştırmak için Vilayetlere Hizmet Götürme Birliği tarafından Havsa'da ve Merkez'de anaokulu yapımı planlanmış ve ihale aşamasına gelinmiştir. Ayrıca Merkez TOKI Bölgesinde Nilüfer Hatun Anaokulu ile İpsala Yenikarpuzlu Çağdaş Yaşam Ülker Ali Oğuzman Anaokulu eğitime başlatılmıştır. İlimizin eğitim durumuna genel olarak baktığımızda, 2009 yılı Ortaöğretime Yerleştirme Puanlamasında Türkiye İkinciliği, ÖSS yerleştirmede ise Türkiye Dördüncülüğünü alarak Türkiye ilklerinde yerimizi almaktayız" dedi.
Konuşmaların ardından okul bahçesine fidan dikimi yapıldı. Sembolik olarak yapılan fidan dikiminin ardından da sınıfları geçildi ve tüm öğrencilere ücretsiz olarak kitapları dağıtıldı.LALAPAŞA’DA OSMANLICA İSTİKLAL MARŞI HEDİYESİ SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
LALAPAŞA’DA NÜFUSUN YARISI İLKOKUL VE ALTI EĞİTİM SEVİYESİNDE
PROF. DR. FİLİZ TUNA’DAN MİNİKLERE SKOLYOZ TARAMASI
EDİRNE’DE ŞUBAT AYINDA 590 KONUT SATILDI
“BU PAYLAŞIM DEVLET CİDDİYETİYLE BAĞDAŞMAZ ”
EDİRNE HIZLA YAŞLANIYOR: NÜFUSUN %18’i 65 YAŞ ÜSTÜ
159 YILLIK ÇINAR: EDİRNE BELEDİYESİ
EDİRNELİ GENÇ AŞÇILAR MÜNİH’TE TECRÜBE KAZANDI
ŞEHİT BABASI ALİŞ BİLEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI
ÖZEL İDARE GENEL SEKRETER YARDIMCISI YILDIRIM KANUN TANIMIYOR
MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI
ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU
KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
İPSALA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ
UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ
SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?
KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA
GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ
İPSALA’DA HER 7 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
UZUNKÖPRÜ’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
ROMAN KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI EDİRNE’DEN YÜKSELECEK ”
KEŞAN’DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
AKARYAKIT'A BEKLENEN ZAM NİHAYET AÇIKLANDI
EMEKLİLER;“BAYRAM İKRAMİYESİ GERÇEKÇİ ARTIRILSIN”
ÇELTİK EKİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
Yükleniyor



