Tarih: 21.08.2024 02:36

MÜFTÜ HASAN BAŞOĞLU CUMHURBAŞKANI ATAMA KARARINA DİRENİYOR!

Facebook Twitter Linked-in

MÜFTÜ HASAN BAŞOĞLU CUMHURBAŞKANI ATAMA KARARINA DİRENİYOR!

 

Edirne eski Müftüsü Hasan Başoglu 05.07.2024 tarihinde  merkez müftüsü olarak atandığından bu yana 45 gün geçti. 

Yerine atanan  Karabük İl Müftüsü Ercan Aksu 10 gündür görevi devralmak için Cumhurbaşkanı kararnamesine rağmen(!) makamını ve lojmanı boşaltmayan Edirne eski Müftüsü Hasan Başoğlu'nu bekliyor!

9 Ağustos 2024 Cuma günü Selimiye caminde verdiği Cuma vaazında, merkez müftüsü olarak tayinin Ankaraya çıktığını söyleyip ,Edirne halkından helallik isteyen eski Müftü Hasan Başoglu, koltuğuna yapıştı kalkmak bilmediği gibi işğal ettiği lojmanıda boşaltmıyor!
 

Başka bir mani yoksa ki (ne olabilir?) Edirne'ye atanan Karabük müftüsü Ercan Aksu, neden Başoğlu'nca işgal edilen Edirne'deki görevine gelip başlayamıyor?

 

Edirne valiliğince 45 gündür atama onayı tebliğ edilip görevden alınmayan Başoğlu;Diyanet İşleri Başkanlığı,Edirne Valiliği ve nihayetinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi bile yeterli olmamış olacak ki((!) bir gün bile durmaması gereken Edirne Müftülük Makamında, 45 günden  bu yana, hala kendine yakın adamlarını  hangi camiye, hangi lojmana yerleştiririm diye var gücünle çalışıyor!

 

Sözün özü eski Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu: 10 Ağustos 2024 Tarihli ve 32627 Sayılı Resmi gazetede yayımlanan2024/259 sayılı Cumhurbaşkanı kararnamesine direniyor((!) ve bunu Edirne Valiliğinin göz önünde yapıyor. 

 

Bu durumda müftülük personeli ve vatandaşlarımız haklı olarak "bizim bilmediğimiz ne var ki bütün bunlar yaşanıyor?" diye merak ediyorlar.






 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —