Tarih: 29.10.2023 10:05

MUHTEŞEMSİN EDİRNE

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyetin 100. yılında Edirne’de bugüne kadar, eşi benzeri görülmemiş bir kutlama yaşandı. Edirne Belediyesi’nin düzenlendiği 100. Yıl Yürüyüşü’nde 40 binler “Cumhuriyet Çok Yaşa” diye haykırdı. 100. Yıl Yürüyüşü’ne katılan Edirnelilere seslenen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Türk’üz biz, Türk. Eğilmez başımız, bükülmez bileğimiz, sonsuza giden inancımız var. Bizim Mustafa Kemal’imiz var, Ata’mız var, Atatürk’ümüz var. Cumhuriyetin kenti Edirne’den, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda O’na ve devrimlerine bağlılığımızı, Cumhuriyeti ilelebet payidar kılacağımızı bir kez daha haykırıyoruz. Çok yaşa Cumhuriyet” dedi.

Edirne Belediyesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 100. yıl kutlamaları kapsamında 100. Yıl Yürüyüşü düzenlendi. Şükrüpaşa İlkokulu önünde toplanan yaklaşık 40 bin vatandaş, ellerinde Türk bayrakları, meşaleler ve Atatürk posterleri ile Atatürk Bulvarı boyunca Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Daha sonra Atatürk Anıtı’nda bir araya gelen binlerce kişi hep birlikte Saygı Duruşunda bulunarak, hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu. Kahramanlık marşlarının da söylediği törende Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirnelilere seslenerek, Cumhuriyetin 100. yılını kutladı.

30 Ekim 1918’de imzalanan Mondros Mütarekesiyle, ülkenin adeta elbiseleri çıkarılmış, çırılçıplak kalmış bir memleket haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Ardından emperyalistlerin dağıttığı Sevr Anlaşması ile tek tek kolumuzu, bacağımızı, ayağımızı kestiler. Türk’ün yaşaması için bir sadece avuç toprak parçası bıraktılar. O da kaç yıl bizde kalacak belli değil” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —