Tarih: 11.01.2015 17:02

MURAT SAVAŞ; “BASINI MÜCADELE KURTARIR

Facebook Twitter Linked-in

MURAT SAVAŞ; “BASINI MÜCADELE KURTARIR”

Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği (AGD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Savaş, basın çalışanlarının 10 Ocak 1961 tarihinde elde ettiği kazanımlardan bugün eser kalmadığını söyledi.Hem basın özgürlüğü ve fikir hakları açısından hem de gazetecilerin ekonomik gücü açısından her geçen yılın bir önceki yılı arattığını kaydeden Savaş “10 Ocak 1961 tarihinin 212 sayılı yasanın gazetecilere tanıdığı geniş sosyal ve ekonomik şartlar ile Türk basını için bir milat, gazetecilerin kazandıkları hak ve özgürlükler dolayısıyla bayram olmuştur.” Dedi.

 Savaş; “Ancak geçen 54 yıl içinde bu kazanımların daha ileriye götürülmesi bir yana basın ve fikir özgürlüğü açısından olduğu kadar sosyal ve ekonomik haklar açısından büyük kayıplar yaşanmıştır. Bugün ancak susturulmuş, sindirilmiş ve de sefalet ücretine razı edilmiş basın çalışanlarından söz edebiliriz. Bu karanlık tabloyu ancak basın çalışanlarının birliği ve birlikte mücadelesi dağıtabilir. Yeni 10 Ocaklar yaratmak elimizde. Ya bu içinde bulunduğumuz duruma sessiz kalacağız ya da mücadele edeceğiz” dedi.

Savaş, haber peşinde koşarken kendi sağlıklarını ihmal eden basın çalışanlarına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ‘mini check – up’ olanağı sunan Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne de teşekkür etti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —