Tarih: 28.06.2016 18:24

MUSTAFA İRİŞ; “UYAN UYAN TÜRKİYE!”

Facebook Twitter Linked-in

MUSTAFA İRİŞ; “UYAN UYAN TÜRKİYE!”

Son zamanlarda gelişen olaylarla ilgili bir basın açıklaması yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, “Türkiye nereye götürülüyor” dedi. Halkın dikkatlerinin son İsrail – Türkiye anlaşmasına yönlendirilirken Büyük İsrail Projesinin adım adım yürütüldüğüne dikkat çeken Mustafa İriş, “Bir kısmı Kuzey Kıbrıs sınırlarında olan bölgedeki doğalgaz bir oldubitti ile İsrail’in doğal gazı haline getirilmek isteniyor. Bu yetmezmiş gibi, Mayıs ayı başında Türkiye İsrail’in NATO üyeliğine karşı vetosunu kaldırdı. Bu, Türkiye’nin İsrail'e altın tepside sunduğu 1 diğer fırsat!” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Olaylara Baktığımızda;

Doğu Akdeniz’in zengin doğal gaz yatakları ortaya çıktıktan sonra bütün enerji şirketlerinin gözü buraya odaklandı. Bu doğalgaz yatakları aynı zamanda ‘bizim’ yataklarımız. Ülke olarak biz de burada hak sahibiyiz. Ancak türlü oyunlar oynandı / oynanıyor! İsrail bu zengin yataklara sahip olmak için elinden geleni yapıyor. Bu çerçevede Mart ayında Türk yetkililerle anlaştıklarını söylediler.

Mayıs ayı başında Türkiye İsrail’in NATO üyeliğine karşı vetosunu kaldırdı. Bu, Türkiye’nin İsrail'e altın tepside sunduğu 1 diğer fırsat!

Bugün yapılan anlaşma maddelerinden biri de: ‘İsrail doğalgazı’ Türkiye üzerinden Avrupa’ya pazarlanacak maddesidir. Bir kısmı Kuzey Kıbrıs sınırlarında olan bölgedeki doğalgaz bir oldu bitti ile İsrail’in doğal gazı haline getirilmek isteniyor.

Yani doğalgazımız bizim üzerimizden Avrupa’ya pazarlanacak! Hem doğal gazımıza sahip oldu … Hem ismini verdi, hem de pozisyonumuzu belirledi!

İsrail güney sınırımızda bir Kürdistan kurulması projesini adım adım yürütüyor. Büyük İsrail, Büyük Kürdistan ve Büyük Ermenistan elele!

İsrailli ya da Yahudi kökenli tüzel kişilerin Güneydoğu Anadolu’dan büyük topraklar satın aldığı yaygın olarak bilinen bir gerçektir. Yapılan bu anlaşmada kamuoyuna tartıştırılan maddeler göstermelik olmasına rağmen, bunlarda bile yansıtıldığı gibi bir kazanım yoktur.

Sonuçta Büyük İsrail Projesi yürüyor, bizler detaylarda boğuşuyoruz. Altımızdaki toprak kayıyor.

Devletimizin varlık riski artıyor!

Uyan! Uyan Türkiye!” 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —