Tarih: 05.06.2014 18:05

MÜZİK YOLCULARI EDİRNE’DE

Facebook Twitter Linked-in

MÜZİK YOLCULARI EDİRNE’DE

Edirneli Müzisyen Serkan Çağrı’nın hazırlayıp sunacağı ve TRT Müzik ekranlarında yayınlanacak olan ‘Müzik Yolcusu’ programının ilk çekimleri Edirne’de yapıldı. Çağrı, ilk programında, kendisi gibi Edirneli olan Evrim Kaşıkçıya da yer verdi. İki Edirneli müzisyen Edirne’nin tarihi mekânlarında gerçekleştirilen çekimlerde Edirne’nin müzik kültürünü yansıttı.

Edirneli müzisyenler Serkan Çağrı ve Evrim Kaşıkçı, TRT Müzik’te yayınlanacak olan ‘Müzik Yolcusu’ programının çekimleri için Edirne’de bir araya geldi. Eğlenceli dakikaların yaşandığı çekimler sırasında Çağrı ve Kaşıkçı, Edirne’nin tarihi mekanlarında enstrüman çaldı.

Akademik çalışmalarının yanı sıra verdiği konserlerle birlikte genç yaşına rağmen ‘Klarnetin virtüözü’ olarak adlandırılan Keşanlı müzisyen Serkan Çağrı ile yine akademik çalışmalarıyla adından söz ettiren ve özellikle Balkan ve Rumeli müziğine yönelik yaptığı çalışmaların yanı sıra bu bölgede verdiği konserlerle adından söz ettiren Trakya Üniversitesi Balkan Müzik Kültürleri Bölümü’nde uzman olan Evrim Kaşıkçı, Edirne’de muhteşem bir buluşmaya imza attı.

Serkan Çağrı’nın TRT Müzik kanalı için hazırlayıp sunacağı “Müzik Yolcusu” programının çekimleri için bir araya gelen ve iyi dost oldukları bilinen ikili, Edirne’nin tarihi mekânlarında gerçekleştirilen çekimler süresince adeta birlikteydiler. Karaağaç ve Meriç Köprüsü civarında yapılması planlanan çekimlerin çoğu yağmur engeline takılırken, çekimler, Trakya Üniversitesi bünyesindeki Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda gerçekleştirildi. Programda ayrıca Edirne Belediye Bandosu, İnce Saz Grubu, Davul Zurna Ekibi ve Roman Müzik Topluluğu da müzik gösterisi sundu.

Serkan Çağrı ve Evrim Kaşıkçı, Edirne için ortak bir projelerde de yer alabileceklerinin sinyalini verdi. Program, ilerleyen günlerde TRT Müzik ekranlarından yayınlanacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —