Tarih: 09.09.2024 13:13

NARİN’LER ÖLMESİN!

Facebook Twitter Linked-in

“NARİN’LER ÖLMESİN!”

Edirne Kadın Platformu Bileşenleri, 19 gündür kayıp olan ve  dün cansız bedeni acı bir şekilde derede çuval içinde bulunan Narin Güran için Saraçlar Caddesi’nde bulunan PTT önünde, basın açıklaması yaptı. 

 Basın Açıklamasında Narin’in ölümüne sebep olan kişilerin bulunarak en kısa sürede cezalandırılması gerektiği vurgulandı.

Edirne Kadın Platformu Bileşenleri adına basın açıklamasını Kadın İstihdamı ve Girişimcileri Derneği Başkanı Cemile Özeker okudu. “ Cezasızlık politikalarından vazgeçin, hukuku işletin” diye vurgu yapan Özeker açıklamalarında;

“Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddeti cezasız bırakan, faillerine iyi hal adı altında ödül gibi cezalar veren, erkek şiddeti ve cinayetlerini görmezden gelenlere çağrımızdır. Narin'in ölümüne sebep olan faillerin, nüfuzlu kişiler olup olmadığına bakılmaksızın iddiaların üzerine gidilerek, cezasızlık politikaları dışında kalan bir adalet sisteminin uygulatılmasını, hukukun işletilmesini, olaya müdahil olanlardan suçu ve ihmali bulunanlara gerekli olan cezanın verilmesini istiyoruz. Cezasızlık politikaları uygulayarak failleri değil, Narin’leri, çocukları, kadınları ölmekten ve öldürülmekten koruyan bir adalet sistemi istiyoruz. Faillere ödül gibi cezalar veren, kadılara ve çocuklara yönelik şiddeti cezasız bırakan, erkek adaletin tüm temsilcileri bu cinayette sorumludur. Artık yeter; cezasızlık politikalarından vazgeçin, hukuku işletin.”

  “ NARİN’LER ÖLMESİN, ÇOCUKLAR ÖLMESİN, KADINLAR ÖLMESİN”

“Hukuk devreye girene, kadın katliamları ve çocuk istismarı son bulana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Narin Güran olayında sorumluluğu olan herkes yargı önüne çıkarılıp adalet yerini buluncaya kadar olayın takipçisi olacağız. Narin’lerin ölümlerini engellemek, hayallerimiz, haklarımız, hayatlarımız ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, 6284 sayılı yasanın temelini oluşturan İstanbul Sözleşmesi ve diğer kanunların uygulanır olması için mücadelemize devam edeceğiz. Yeter artık. Narin’ler ölmesin, çocuklar ölmesin, kadınlar ölmesin” ifadelerine yer verdi.

  “CEVAPLARINI YETKİLİLERDEN BEKLİYORUZ”

Küçük Narin’in vefatının nasıl olduğu konusunda tüm ülkenin aklında soru işreti bırakıldığı ve bu soruların cevaplarının yetkililerden beklediklerinin vurgusunu yapan Cemile Özeker; “19 gün boyunca, 11 bin dönümden fazla alanda yapılan arama neticesinde çuval içindeki cansız bedenine ulaşılan Narin Güran neden kayboldu? Neden öldürüldü? Ölümünden kim ya da kimler sorumlu? Ölüm nedenini bilenler neden susmayı tercih ediyor? Ölümüne sebep olan sır neydi? Olayda kim ya da kimler, kimleri neden koruyor? Cevaplarını yetkililerden bekliyoruz” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —