Tarih: 07.06.2024 18:40

ÖĞRENCİLERDEN YÜZDE 37'LİK ULAŞIM ZAMMINA TEPKİ!

Facebook Twitter Linked-in

ÖĞRENCİLERDEN YÜZDE 37'LİK ULAŞIM ZAMMINA TEPKİ!

Haber: Cansel Pelvanoğlu

Trakya Üniversitesi’nde okumakta olan  bir grup öğrenci, Edirne Toplu Ulaşım Sistemi’ne (ETUS) yapılan zammını Edirne Belediyesi önünde düzenlediği basın açıklaması ile protesto etti. Öğrenciler, Belediye meclisinden çıkan yüzde 37’lik zam ile hem kendilerinin hem Edirne Halkı’nın zor duruma düşürüldüğünü ifade ettiler.

  "BELEDİYE BAŞKANI FİLİZ HANIM SÖZÜNÜ TUTMALIDIR."

Öğrenciler adına sözcülük eden Trakya Üniversitesi öğrencisi Eren Çam , toplanmalarının sebebinin seçim sürecinde verilen sözlerin yerine getirilmemesi olduğunu söyledi. 

Eren Çam; "25 Mart Pazartesi günü, Edirne Belediye Başkan Adayı olarak bizlerle buluşan Filiz Gencan Akın, göreve geldiğinde ulaşımda %20 indirim yapacağı sözünü vermişti. Ancak 31 Mart Yerel Seçimleri sonucunda Edirne Belediye Başkanı olan Av. Filiz Gencan Akın, göreve gelir gelmez ETUS’a %37’lik bir zam yaparak biz gençleri ve Edirne halkını kandırmıştır. Bu hem gençler hem de Edirne halkı için büyük bir hayal kırıklığı olmuştur." dedi.

Çam,  Edirne ile Çanakkale arasındaki bütçe ve ulaşım farkına vurgu yaparak; “Edirne Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi 2 milyar 864 milyon TL. Hemen yanı başımızdaki Çanakkale Belediyesi’nin bütçesi 1 milyar 918 milyon TL. Trakya Üniversitesi öğrenci sayısı 43 bin 684. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 46 Bin 514. Edirne’de toplu ulaşım öğrenci için 16 lira 30 kuruş, Çanakkale toplu ulaşım öğrenci için 10 lira. Veriler açık bir şekilde ortada. Biz Öğrencilerin kandırılmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz” dedi.

"BİZ GENÇLERE KARŞI AÇIK DÜŞMANLIKTIR." Yapılan zammın geri alınmasını talep ettiklerini belirten Eren Çam, “Burada üniversite okumak için güzel ülkemizin her ilinden gelen gençlerle bir aradayız. Sayın Başkan, öğrenci şehir içi ulaşım fiyatlarının diğer illerde 5 TL’den başlayıp 12 TL’ye kadar çıktığını biliyor muydunuz? Üstelik bu illerde abonman ve aktarma sistemleri de mevcut. Edirne, ilk durak ve son durak arasındaki mesafe açısından en kısa iller arasında yer almasına rağmen, bu fiyatlar kabul edilemez. Bu durum, biz gençlere karşı açık bir düşmanlıktır."

"YAPILAN ZAM GERİ ÇEKİLMELİ" 

ETUS’un araçlarının eski ve klimasız olması, bazı şoförlerin zaman zaman sarhoş ve agresif davranışları da biz gençleri tedirgin etmektedir. Önceliği gençler ve kadınlar olarak belirten Sayın Başkan, yüzde 37’lik bu zam nasıl bir önceliktir? Biz Trakya Üniversitesi öğrencileri ve Edirne halkı olarak, yapılan bu zammın geri alınmasını ve verilen sözün yerine getirilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —