Tarih: 10.06.2024 19:52

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 37'LİK ZAM TEPKİSİ DİKKATE ALINMADI!

Facebook Twitter Linked-in

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 37'LİK ZAM TEPKİSİ DİKKATE ALINMADI!

Geçtiğimiz günlerde, Trakya Üniversitesi öğrencilerinin ETUS zammına karşı  yaptıkları protesto gösterilerini dikkate almayan Edirne Belediyesi, öğrencilerin ve vatandaşların tepkilerini göz ardı ederek, zamlı tarifeyi 10 Haziran 2024 Pazartesi günü itibari ile devreye soktu!

Edirne Belediyesi Haziran Ayı Meclis toplansın da ulaşım için (Edirne toplu ulaşım sistemi) ETUS'ta kartlı sivil biniş 16 lira 80 kuruştan 23 liraya, öğrenci binişi 11 lira 90 kuruştan 16 lira 30 kuruşa, taksilerde ise yolculuk başı minimum ücret 60 liradan 90 liraya yükselme kararı alınmıştı.

Bu kararın ardından Trakya Üniversitesi öğrencileri belediye binası önünde basın toplantısı yaparak zammı protesto etmişti. Öğrenciler adına sözcülük eden Eren Çam, yapılan zam kararının öğrencilere karşı bir düşmanlık olduğunu ifade etmişti. 

Çam, "Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın  göreve geldiğinde ulaşımda %20 indirim yapacağı sözünü vermişti. Bu sözü tutmayarak, hem Edirne halkını hem de biz öğrencileri kandırmıştır." demişti.

% 37'lik bir  zam yapma kararını ortaya koyan Edirne Belediyesi, öğrencilerin ve vatandaşların taleplerini göz ardı ederek ve protestoları görmezden gelerek bugün itibariyle zamlı taşımayı uygulamaya koydu. Haber: Cansel Pelvanoğlu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —