Tarih: 17.04.2017 23:00

PEKCANLI; “HALKIN VİCDANINDA ‘HAYIR’ KAZANMIŞTIR!”

Facebook Twitter Linked-in

PEKCANLI; “HALKIN VİCDANINDA ‘HAYIR’ KAZANMIŞTIR!”

CHP  Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı yaptığı yazılı açıklama ile referandum sonuçlarını değerlendirdi. Pekcanlı; “16 Nisan 2017 Anayasa Referandumu şaibeli ve gayri meşru bir zeminde sonuçlanmış ve resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye Genelinde %51 evet %49 hayır sonucu Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanmıştır. Ülke genelinde alınan bu sonuçlar da göstermektedir ki; bu referandum sonucunda halkın vicdanında HAYIR kazanmıştır.”dedi.

CHP  Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı açıklamsında şöyle dedi: Resmi olmayan sonuçlara göre Edirne genelinde Referandum %70 civarında Hayır %30 civarında Evet oyu ile sonuçlanmış ve Edirne halkı Atasına ve Cumhuriyeti’ne sahip çıkan bir tavır sergilemiştir. Her seçimde olduğu gibi bu referandumda da ilimizde sandığa giden ve tercihlerini yansıtarak demokratik haklarını kullanan tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ülke genelinde alınan bu sonuçlar da göstermektedir ki; bu referandum sonucunda halkın vicdanında HAYIR kazanmıştır. Referandum sürecinde eşitliğe ve demokrasiye aykırı, devletin tüm baskı ve dayatmalarına rağmen ve yapılan tüm usulsüzlükler ortadayken alınan sonuç şunu  göstermektedir ki ; halkın en az %50’si Anayasa değişikliğine hayır demektedir. Uzlaşma metni olması gereken Anayasa bu şekli ile halkın büyük çoğunluğundan destek alamamış ve toplumsal uzlaşı sağlanamamıştır.

Referandum tüm demokrasi kurallarımızın aksine açık oy gizli sayım ilkesi ile gerçekleştirilmiştir. Bir çok ilde kolluk görevlileri ve kamu görevlileri vatandaşı açık oy kullanmaya zorlamış ve sayımların yapıldığı esnada ise seçmenleri ve partili üye ve müşahitleri sandık başından uzaklaştırarak gizli sayım yapılmasını sağlamıştır. Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu’nun oyların sayımının başladığı esnada kanunun emredici hükümlerine aykırı olarak mühürsüz pusula ve zarfların geçerli olduğu yönünde karar açıklamış ve referandumun meşruiyetine geri dönüşü imkansız bir şekilde gölge düşürmüştür. Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti tarihinin kara sayfalarında yer bulacaktır. Yüksek Seçim Kurulu güvenli ve eşitlik çerçevesinde davranmamış; asli görevi seçimlerin hukuki zeminde, eşit ve güvenli olmasını sağlamak olduğu halde bu görevine aykırı davranarak seçim sonuçlarının toplum vicdanında kabul edilmesini imkansız hale getirmiştir. Yüksek Seçim Kurulu’nun hukuki olmayan, kanunun emredici hükümlerine aykırı olarak gerçekleştirilen ve gayrimeşru bu seçimi iptal etmesi gerekmektedir. Mücadelemiz tüm ülke genelinde ve ilimizde hem hukuki hem de siyasi zeminde devam edecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —