Tarih: 07.05.2016 18:24

PROF. DR. ENGİN BEKSAÇ KORELİLERE SİNAN’I VE SELİMİYE’Yİ ANLATTI.

Facebook Twitter Linked-in

PROF. DR. ENGİN BEKSAÇ KORELİLERE SİNAN’I VE SELİMİYE’Yİ ANLATTI.

Trakya Üniversitesi, Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç, Güney Kore Televizyon ekibine Mimar Sinan ve Selimiye’yi anlattı. İstanbul'da Mimar Sinan tarafından yapılmış eserleri takip eden ve ‘Sinan'ın Yolu'nda’ adlı bir belgesel çekimi yapan G. Kore TV ekibine; Mimar Sinan’ı ve onun ustalık eserim dediği Selimiye camiini anlatan Beksaç… “Koreli Televizyonculara katkıda bulunmaktan büyük memnuniyet duydum. Bu tür tanıtma faaliyetlerinin dost ve kardeş Kore ulusu ile ilişkilerimizin daha da geliştirilmesini diliyorum.” Dedi.

 5 Mayıs 2016 Perşembe günü, merkezi Güney Kore'nin Daejon kentinde bulunan, Daejon Munhwa Broadcasting Corporation Daejon Kültür Yayın Şirketi'nin Ceosu ve Başkanı Bayan Lee Jinsook, Sunucu Bay Kwon Heungsoon ve kameramandan oluşan üç kişilik ekip; ‘Sinan'ın Yolu'nda’ adlı bir belgesel çekmek için Edirne'ye geldiler

Güney Kore Televizyon ekibi, daha önce İstanbul'da bulunan ve Mimar Sinan tarafından yapılmış eserlerde çekimler yaptıktan sonra Edirne ye gelerek, Trakya Üniversitesi, Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç ile Mimar Sinan'ın Baş eseri olan Selimiye hakkında röportaj yaparak bilgiler aldılar. Bu çekimler Edirne Müzesi’nin Türk İslam Eserleri Müzesi Bölümü ve Selimiye Camii içinde gerçekleştirildi.

Görüşmeleri esnasında Mimar Sinan ve eserlerine duyduğu hayranlığı belirten Bayan Lee Jeonsook böyle bir prodüksiyon yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, Türk Halkı'na duydukları sevgiyi de belirtti.

Prof. Dr. Engin Beksaç ile yaptıkları görüşmede Trakya ve Trakya'nın Tarihine duyduğu yakın ilgiyi de ifade eden Bayan Lee Jinsook; “Türk ve Kore halkları arasındaki kardeşliği geliştirmek ve her iki ülkenin kültürel değerlerini tanıtmak için yapılacak çalışmaların büyük bir önemi var.” dedi.

Prof. Dr. Engin Beksaç; “Kore Sanatı ve Kültürü konusunda çalışma ve yayınları olan Koreli Televizyonculara katkıda bulunmaktan büyük memnuniyeti duydum. Bu tür tanıtma faaliyetlerinin dost ve kardeş Kore ulusu ile daha da geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum… Kore halkının Türkiye ve Türklere olan sıcak ilgisi, Edirne'nin turizmine de önemli katkısı olacaktır. Bu noktada, özellikle Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın bu konudaki yakın ilgisine teşekkür ediyorum.” Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —