Tarih: 25.11.2016 12:07

RECEP GÜRKAN; “CUMHURİYET’E YAKIŞIR KUTLAYACAĞIZ”

Facebook Twitter Linked-in

 

RECEP GÜRKAN; “CUMHURİYET’E YAKIŞIR KUTLAYACAĞIZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı mesajında, “Edirne Halkımızla birlikte bu 25 Kasım’da da bağımsızlığımızın 94.yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Edirnelileri Kurtuluşumuzun 94.yılında yaşayacağımız coşkuya ortak olmaya ve Kurtuluş Şenlikleri Korteji’ne davet ediyor; bizlerin bu günleri yaşamasına vesile olan, bu uğurda canları feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi de saygıyla anıyorum” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yılı nedeniyle yayınladığı mesajda, Edirne’nin kurtuluş mücadelesinin en önemli kalelerinden biri olduğunu ifade etti. Gürkan, 94 yıl önce millet olma bilinciyle zorlu bir mücadele verildiğini ve bu zorlu mücadelenin ardından kazanılan zaferin bir milletin bağımsızlığı ile sonuçlandığını belirtti.

Belediye Başkanı Gürkan, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı bağımsızlık mücadelesinde Edirne’nin Mudanya Ateşkesi gereğince 25 Kasım 1922 tarihinde TBMM kuvvetlerince teslim alınmasıyla en önemli zaferlerinden biri de elde edildi. Edirne Halkımızla birlikte bu 25 Kasım’da da bağımsızlığımızın 94.yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlayacağız.

Edirnelileri Kurtuluşumuzun 94.yılında yaşayacağımız coşkuya ortak olmaya ve Kurtuluş Şenlikleri Korteji’ne davet ediyor; bizlerin bu günleri yaşamasına vesile olan, bu uğurda canları feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi de saygıyla anıyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —