-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
RECEP GÜRKAN’DAN YEREL GAZETELERE DESTEK
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren 500 adet gazete satma zorunluluğu getirilen yerel gazetelere destek sözü verdi. 6 ay boyunca 8 vasıflı gazeteden 250 adet gazetenin satın alınarak, vatandaşlara ulaştırıla
RECEP GÜRKAN’DAN YEREL GAZETELERE DESTEK
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren 500 adet gazete satma zorunluluğu getirilen yerel gazetelere destek sözü verdi. 6 ay boyunca 8 vasıflı gazeteden 250 adet gazetenin satın alınarak, vatandaşlara ulaştırılacağını ifade eden Gürkan, ayrıca Silivri Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül’e de selamlarını iletti.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Edirne’deki basın emekçileriyle Villa Restoran’da bir araya geldi. Başkan Gürkan’ın yanı sıra, Edirne Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcı Çiğdem Gegeoğlu ile Edirne’de ve Keşan’da görev yapan çok sayıda gazeteci kaldı.
Basın mensuplarıyla sohbet eden Başkan Gürkan, bu kez objektifin arkasına geçerek, yemeğe katılan gazetecilerin fotoğrafını çekti. Gürkan, ayrıca bir süre önce yaş haddinden dolayı emekli olarak Edirne’den ayrılan Vali Dursun Ali Şahin’i telefonla aradı. Vali Şahin’de 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutlayarak, basın mensuplarıyla sohbet etti.
Gazetecilerle siyasetçilerin ilişkisini mütemmim cüz ilişkisine benzeten Gürkan “Bu iki unsurdan biri olmadan diğeri, diğeri olmadan birinin olması mümkün değil. Siyasetçiyle, gazeteci bazen çok iyi anlaşır. Bazen kızar, birbirlerine arkasını döner ama bütün bunlara rağmen siyasetçiyle gazeteci ilişkisi bu iki kurumda var oldukça sonsuza kadar sürmek zorundadır” dedi.
Gazetelerin ve gazetecilerin dürüstlüğüne ve gazetecilik ilkelerine olan bağlılığına yürekten inandıklarını ifade eden Gürkan, “Bu anlamda Edirne’de bu mesleğe emek veren, yüreğini koyan, mücadele eden tüm basın mensuplarına saygılarımı sunuyor, onları yürekten kutluyorum. Gazetecilik bu ülkede zor, Basın İlan Kurumu açıldıktan sonra daha da zor hale geldi. Gazetelerimiz ayakta kalabilmek için, yayınlarını sürdürebilmek için, günlük çıkabilmek için gerçekten çok zor şartlarda mücadele ediyorlar. Biz bunun farkındayız. Biz gazetelere destek olmaya çalışsak da bunlarında çok da yeterli olmadığının farkındayız. Derneklerle sürekli görüşüyoruz. Hangi gazete olursa olsun, aleyhimize de haber çıksa insani ilişkilerimizi koparmamaya çalışıyoruz. Bunlar bu işin bir parçası istiyoruz ki kentimizde ki gazeteler daha çok satsınlar, daha geniş kitlilere ulaşsınlar, baskı olarak, fotoğraf olarak daha güzel bir hale gelsinler” diye konuştu.
YEREL GAZETELER İÇİN STAND AÇILACAK
Yerel gazetelerin son zamanlarda yaşadığı sıkıntılara değinen Gürkan, “1 Ocak’ta başlayan, her gün 500 adet satma zorunluluğunun, gazeteleri ne kadar sıkıntıya soktuğunun farkındayız. ‘Ne yapabiliriz’ dedik; ilk etapta 2 noktada bir çalışma yapmaya karar verdik. Önümüzde hafta Saraçlar Caddesi’nde sadece yerel gazetelerin satıldığı küçük bir büfe açacağız. Her gün binlerce insanın geçtiği cadde, bizimde gazete satışları konusunda sizce küçük bir katkımız olacaktır” dedi.
Edirne Belediyesi’nin kent merkezinde bulunan 8 adet vasıflı gazetelerden her gün 250 adet satın alarak halka ulaştıracağını ifade eden Gürkan, “8 adet vasıflı gazetelerden her gün 250 adet satın alarak, bu gazeteleri restoranlara, kafelere, kuaförlere dağıtarak, gazeteleriniz vatandaşlara ulaşmasını sağlayacağız. Her gün 2 bin adet gazete satın almış olacağız toplamda. Bir anlamda sizlere ekonomik bir katkı sağlarken, bir anlamda da halkımıza yerel gazete okuma alışkanlığını da kazandırmış olacağız.” dedi.
Demokrasinin gelişmesi ve halkın özgür haber alabilmesi için yerel gazetelerin yayın hayatlarına devam etmelerinin gerekliliğini anlatan Gürkan, “Sizler Hep var olun, hep yazın. Buradan Silivri zindanlarında esir tutulan Can Dündar ve Erdem Gül’e özgür gazetecilerden selam olsun” şeklinde konuştu.
Tek tek söz alan basın mensupları ise, yerel gazetelere vereceği destekten dolayı Gürkan’a teşekkür etti.
Edirne Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden sorumlu Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu ise, Edirne’de tarafız haber anlayışıyla halkı bilgilendiren gazetecilere teşekkür etti.
EDİRNE’DE ŞUBAT AYINDA 590 KONUT SATILDI
“BU PAYLAŞIM DEVLET CİDDİYETİYLE BAĞDAŞMAZ ”
EDİRNE HIZLA YAŞLANIYOR: NÜFUSUN %18’i 65 YAŞ ÜSTÜ
159 YILLIK ÇINAR: EDİRNE BELEDİYESİ
EDİRNELİ GENÇ AŞÇILAR MÜNİH’TE TECRÜBE KAZANDI
ŞEHİT BABASI ALİŞ BİLEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI
ÖZEL İDARE GENEL SEKRETER YARDIMCISI YILDIRIM KANUN TANIMIYOR
MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI
ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU
KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
İPSALA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ
UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ
SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?
KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA
GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ
İPSALA’DA HER 7 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
UZUNKÖPRÜ’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
ROMAN KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI EDİRNE’DEN YÜKSELECEK ”
KEŞAN’DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
AKARYAKIT'A BEKLENEN ZAM NİHAYET AÇIKLANDI
EMEKLİLER;“BAYRAM İKRAMİYESİ GERÇEKÇİ ARTIRILSIN”
ÇELTİK EKİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
EDİRNE’DE BARAJLARIN DOLULUK ORANI
Yükleniyor




