Tarih: 29.01.2019 16:55

RÜSTEM PAŞA KERVANSARAYINDA DUVAR KALDI MI?

Facebook Twitter Linked-in

RÜSTEM PAŞA KERVANSARAYI'NDA DUVAR KALDI MI?

Kanuni Sultan Süleyman'ın sadrazamı Rüstem Paşa tarafından 1554 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan ve bu güne kadar otel olarak kullanılan, 465 yıllık tarihi Rüstem Paşa Kervansarayı, 1980 yılında restore edilmiş ve bu restorasyonla dünyanın en itibarlı mimarlık ödülü olan Ağa Han Mimarlık ödülünü almıştı.

Bu gün geldiğimiz noktada Tarihi Rüstem Paşa  Kervansarayı, Edirnemizin göbeğinde, acımasızca kırılıp dökülerek, sözüm ona restore edildiği söylentileri içerisinde tahrip ediliyor!

2013 yılından bu yana Bedesten’in dış dükkânlarının doğal gaz bağlantısı ile Rüstem Paşa Kervansarayı’nın çatısındaki kurşunları tamir ettiremeyen Edirne Vakıflar İl Müdürlüğü, Rüstem Paşa  Kervansarayı’nın bağırsaklarını deşer gibi sözde restorasyonuna, anlşılmaz bir vurdum duymazlıkla sesiz kalmaya devam ediyor!

Kimin/kimlerin ve hangi anlaşmayla yaptığı belli olmayan bu tahribatın sorumluluğu eski dönem 'yılım bürokratına'  (yılın bürokratı haberi için buraya tıklayın )bırakılacak kadar hafife alınacak bir konu değil!

Kaleiçi'nde metruk bir binaya çivi çaktırmayan Anıtlar Kurulu ve Edirne Valiliği'nin ilgili tüm kuruluşlarının böylesine acımasızca yapılan tahribatı görmemesi anlaşılır gibi değil.

Hepimizin baktığı ve görmezden geldiği bu acımasız yıkımı Edirne Valisi Ekrem Canalp'ın görmesi dikleği ile yazdım!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —