Tarih: 01.09.2024 19:00

Şemsi Bayraktar, “Ayçiçeği üreticilerine kuraklık desteği verilmeli”

Facebook Twitter Linked-in

Şemsi Bayraktar, “Ayçiçeği üreticilerine kuraklık desteği verilmeli”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Edirne’de ayçiçeği üreticileri ile bir araya geldi.

Edirne’nin Büyükdöllük köyünde bölge çiftçilerinin  traktörleriyle konvoy oluşturarak geldikleri tarlada ayçiçeği tarla gününe katılan TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,-çiftciler gibi- tarlaya traktörle geldi. 
 

Edirne’de son 53 yılın en sıcak haziran ayının yaşandığını belirten Bayraktar, sıcaklığın çoğu üründe olduğu gibi ayçiçeğinde de verimin azalmasına, bazı noktalarda verimin %10 lara düşmesine sebep olduğunu ve bölge çiftçisine kuraklık desteği verilmesi çağrısında bulunan Bayraktar, Trakya Birlik tarafından açıklanan ön alım fiyatının da maliyet seviyesinde kaldığını ve üreticinin bu fiyatlarla mağdur olacağını söyledi.
 

Ayçiçeği üreticisine kuraklık desteği verilmediği taktirde üreticinin üretimden uzaklaşacağının önemine dikkat çeken Şemsi Bayraktar, "Tarladan uzaklaşan çiftçiyi bir daha üretime döndüremeyiz. Son pişmanlık fayda etmez" dedi.
 

Köylerde çiftcilikle uğraşanların yaş ortalamasının 58’e yükseldiğini dikkat çeken Bayraktar, "Kırsalımız yaşlanıyor. Yaş ortalaması 58’e yükseldi ve gençlerimizi kırsalda tutamıyoruz. Çiftçilerimizin diğer sigortalılar gibi prim gün sayısının 7200 güne indirilmesini bekliyoruz" dedi.

Bayraktar, açıklamanın ardından biçerdöverle ayçiçeği hasadı gerçekleştirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —