Tarih: 18.04.2009 18:29

Sendikalardan TEKSİF’e destek

Facebook Twitter Linked-in

 

Sendikalardan TEKSİF'e destek

Sendikalardan TEKSİF

Edirne Giyim Sanayi A.Ş'de grev yapan TEKSİF işçilerine, DİSK, Tekstil İşçileri Sendikası, EMEKLİSEN ve GENEL-İŞ SENDİKASI ve Genel-İş Sendikasının Trakya'daki 41 temsilcisi destek için grev çadırını ziyaret etti.

DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday, yaptığı açıklamada, grevdeki arkadaşların mücadelelerini mücadeleleri saydığını belirterek, bu ülkede demokratikleşmeyi ağzından düşüren hükümetin hiçbir destek vermediğini söyledi.

Bu tür şeylerle her zaman karşılaştıklarını ifade eden Kuday, "Bizim istediğimiz işçilerin sendikal haklarının yasalarla korunmasıdır. Buradaki işvereni hiç anlamıyorum. Sendikalı işçilerin işverenin zorla istifa ettirdiğinde yasayla sadece 100 TL para cezası ödeniyor bu ceza yetersiz. Bu tür cezaların caydırıcı olması gerekir. Grevci arkadaşların her zaman yanında olacağız. Sizler haklısınız, ama en sonunda kazanan sizler olacaksınız" diye konuştu.

Kuday, fabrikada bulunan işçilerin sendikalarına sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

Genel-İş Sendikası Trakya Şubesi Başkanı Aladdin Öztürk ise, 1 Mayıs'ı Taksimde kutlama kararı aldıklarını anlatarak, "Biz Taksim meydanında bu işyerinde greve çıkan arkadaşlar için haykıracağız. Bir işçi sendikası en son tercih olarak grevi tercih etmektedirler. Ama görüyorum ki buradaki arkadaşların başka çaresi kalmamış greve çıkmışlardır. Temennim bu grevin başarıyla kazanmasıdır" dedi.

TEKSİF Sendikası Örgütlenme Dairesi Müdürü Asalettin Arslanoğlu, grev çadırlarına yapılan ziyaretten çok memnun kaldıklarını belirterek, "Bizim yapmak istediğimiz 1950'li yıllarda kurulan sendikal hakları korumaktadır. İşçilerin sendikalaştırılmaması hayalinin Türkiye'deki bütün işverenlerin rüyasıdır. Onlar hadi kapıya dediği zaman işçi çıkarabilecekleri bir sistem istiyorlar. Yap dedikleri zaman yapan kalk dedikleri zaman kalkan köle işçiler istiyorlar. Buna astla izin vermeyeceğiz. Grevde işçi alın terini, çocuğun ekmeğini bekler. Bu yol çok zor çetinli bir yoldur" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —