-
BIST 100
16081,35%0,79
-
DOLAR
44,19% 0,07
-
EURO
50,85% -0,03
-
GRAM ALTIN
7128,22% 0,27
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
SES; Sağlık Hizmeti Ağır ve Tehlikeli İşlerden Sayılmalı
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Yönetimi adına bir yazılı açıklama yapan Başkan Bülent Yıldırım; Sağlık Hizmeti Ağır ve Tehlikeli İşlerden Sayılmalı, Bu İşlerin Risklerine Maruz Kalan Sağlık Çalışanları Fiili Hi
SES; Sağlık Hizmeti Ağır ve Tehlikeli İşlerden Sayılmalı…
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Yönetimi adına bir yazılı açıklama yapan Başkan Bülent Yıldırım; Sağlık Hizmeti Ağır ve Tehlikeli İşlerden Sayılmalı, Bu İşlerin Risklerine Maruz Kalan Sağlık Çalışanları Fiili Hizmet Süresi Zammından Yararlandırılmalıdır. Yapılan birçok araştırma vardiyalı ve nöbet sistemiyle çalışmanın bireylerin fiziksel, ruhsal ve sosyal iyilik halleri üzerinde olumsuz etkilere yol açtığını ve bu durumun hastaların güvenliğini olumsuz etkilediğini kanıtlamaktadır. Dedi.
Yıldırım açıklamasında; “Sağlık hizmetleri iş kazaları açısından riskli çalışma alanıdır. Nöbet sayısının fazlalığı, hasta sayısının fazla olması, iş yoğunluğu, çalışma ortamının riskli ve çalışma standartlarına uygun olmaması, uykusuzluk, yorgunluk ve dikkat dağınıklığı iş kazası ve meslek hastalığı oranını artırmaktadır. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 40’ncı maddesinde belirtilen işler ve iş yerlerinde çalışanlarının “Fiili Hizmet Süresi Zammı’ndan” yararlanma biçimi düzenlenmiştir. Sağlık emekçileri fiilen ağır ve tehlikeli işler kapsamında çalışmasının ve bu işlerin risklerine maruz kalarak sürekli hasta ve hastalıkla, radyasyon ve kimyasal maddelerle temas etmesine karşın “Fiili Hizmet Süresi Zammından” yararlandırılmamaktadır. Bu nedenle başta hemşire-Ebe-Sağlık memurları olmak üzere Hekim-Diş Hekimi, Biyolog, Psikolog, Fizyoterapist, Eczacı, Sosyal Hizmet Uzmanı, Sosyolog her türlü Sağlık Teknisyeni ve Teknikeri, Hasta Bakıcı, Hizmetli, Memur, Tıbbı Sekreter ve diğer sağlık çalışanlarının sundukları hizmetin ağır ve tehlikeli işlerden sayılması ve bu işlerin risklerine maruz kalmaları nedeniyle “fiili Hizmet Süresi Zammı’ndan” yararlandırılması için gerekli yasal düzenlemesinin yapılmasını talep ediyoruz.”
Bülent Yıldırım devamla;“Bu nedenle 12 Mayıs Hemşireler Gününden başlayarak SES sendikası olarak sağlık çalışanlarından imza toplayarak talebimizin duyulması ve gerekli düzenlemenin yapılması için talep ile birlikte 250 imzadan oluşan imza listesi Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığına faks ve posta yolu ile bugün itibariyle gönderilmiştir. Aynı şekilde Yaşlı, engelli, çocuk, genç ve toplumun dezavantajlı kesimleri ile Sosyal Hizmet alanında çalışan (sayısı 10 bini geçen) emekçiler de aynı risklerle karşı karşıya kalarak hizmet sunmaya çalışmaktadır. Sağlık ve Sosyal Hizmet emekçilerin mağduriyetlerin giderilmesi içinde kampanya ve taleplerimiz devam etmektedir.”dedi.
EDİRNE’DE ARAÇ SAYISI 210 BİNİ GEÇTİ
LALAPAŞA’DA OSMANLICA İSTİKLAL MARŞI HEDİYESİ SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
LALAPAŞA’DA NÜFUSUN YARISI İLKOKUL VE ALTI EĞİTİM SEVİYESİNDE
PROF. DR. FİLİZ TUNA’DAN MİNİKLERE SKOLYOZ TARAMASI
EDİRNE’DE ŞUBAT AYINDA 590 KONUT SATILDI
“BU PAYLAŞIM DEVLET CİDDİYETİYLE BAĞDAŞMAZ ”
EDİRNE HIZLA YAŞLANIYOR: NÜFUSUN %18’i 65 YAŞ ÜSTÜ
159 YILLIK ÇINAR: EDİRNE BELEDİYESİ
EDİRNELİ GENÇ AŞÇILAR MÜNİH’TE TECRÜBE KAZANDI
ŞEHİT BABASI ALİŞ BİLEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI
ÖZEL İDARE GENEL SEKRETER YARDIMCISI YILDIRIM KANUN TANIMIYOR
MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI
ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU
KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
İPSALA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ
UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ
SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?
KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA
GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ
İPSALA’DA HER 7 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
UZUNKÖPRÜ’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
ROMAN KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI EDİRNE’DEN YÜKSELECEK ”
KEŞAN’DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
AKARYAKIT'A BEKLENEN ZAM NİHAYET AÇIKLANDI
EMEKLİLER;“BAYRAM İKRAMİYESİ GERÇEKÇİ ARTIRILSIN”
Yükleniyor




