-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,10% 0,06
-
EURO
50,89% -0,22
-
GRAM ALTIN
7210,68% -1,71
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52
SİNAN TEKİN; “BU BİR SİYASİ HAMLE DEĞİLDİR!”
Edirne Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Av. Sinan Tekin, gecen hafta Selimiye Yemiş Kapanı Hanı ile ilgili, Edirne’nin bazı STK temsilcileriyle birlikte yaptığı basın açıklamasını, siyasi bir çıkış olarak görüp polemik kabul
SİNAN TEKİN; “BU BİR SİYASİ HAMLE DEĞİLDİR!”
Edirne Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Av. Sinan Tekin, gecen hafta Selimiye Yemiş Kapanı Hanı ile ilgili, Edirne’nin bazı STK temsilcileriyle birlikte yaptığı basın açıklamasını, siyasi bir çıkış olarak görüp polemik kabul eden, Edirne Belediye Başkanı ve bazı STK temsilcilerine cevap verdi. Tekin; “Edirne için gayretimiz devam edecektir… Yemiş Kapanı Hanı ile ilgili,STK lar, Çarşı Yönetimleri ve Siyasi Partilerimizi ziyaret ettik. Hepsinden de olumlu görüş aldık. Sonunda konuyu halkımızla paylaşmak ve bir hassasiyet oluşturmak için herkesle mutabık kalarak bilinen basın açıklamasını gerçekleştirdik.” Dedi.
Edirne Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Av. Sinan Tekin açıklamasında şunları söyledi:
Bildiğiniz gibi son günlerde yemiş kapanı hanı sıkça konuşulur oldu. Olay kısaca şudur; Edirne Belediye Başkanlığı, Sivil Toplum Kuruluşlarından, Kamu Yöneticilerinden ve hatta bazı Bakanlıklardan Selimiye Camii Külliyesi Alan Yönetim Planı, Çevre Düzenlemesi ve Yemiş Kapanı Hanı ile ilgili görüş istemişti.
Biz de önce bir Edirneli olarak sonra da şehrimizin daha güzelleşmesine katkı vermeyi ilke edinmiş bir insan olarak diğer taraftan da iki sene önce Edirne’nin yönetimine talip olmuş bir siyasetçi olarak konuya duyarsız kalamazdık. Birçok STK’nın ortak kanaatleri olduğunu biliyorduk. Bu ortak kanaat, Yemiş Kapanı Hanı’nın aslına uygun yapılmasıdır. Hatta bir kısım kurum bu görüşünü Belediyeye yazılı olarak da bildirdi. İşte bu süreçte STK, Çarşı Yönetimleri ve Siyasi Partilerimizi ziyaret ettik. Hepsinden de olumlu görüş aldık. Sonunda konuyu halkımızla paylaşmak ve bir hassasiyet oluşturmak için ortak bir basın açıklaması yapılması uygun görüldü. Ve herkesle mutabık kalarak bilinen basın açıklamasını gerçekleştirdik.
Bu kadar masum ve her türlü kaygıdan uzak sadece Edirne’mize bir eser, bir güzellik kazandıralım arzu ve niyetiyle yaptığımız bu çalışmayı ifsat etmeye kimsenin hakkı yoktur.
Değerli birkaç STK Başkanımızın Belediye Başkanının vesayetinde gibi bir görüntü oluşmasına da doğrusu üzüldük. Böyle bir vesayetin olmadığını düşünüyoruz. Her bir STK Başkanımızın temsil ettiği meslektaşlarının menfaatlerini ön planda tuttuğuna inanıyoruz.
Yeri gelmişken Sayın Belediye Başkanına da birkaç söz söylemek istiyorum;
Öncelikle Belediye Başkanlığı makamı icra makamıdır. Polemik makamı değildir. Belediye Başkanlığı herkesle iletişim kurabilme yeridir. Ayrıştırma yeri değildir, diyor; tekrar bu çalışmada destek veren STK temsilcilerimize ve siyasi partilerimize teşekkür ediyorum.
Bizim, Edirne için gayretimiz devam edecektir. Katılımlarınızdan dolayı tekrar hepinize teşekkür ediyorum.
ŞEHİT BABASI ALİŞ BİLEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI
ÖZEL İDARE GENEL SEKRETER YARDIMCISI YILDIRIM KANUN TANIMIYOR
MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI
ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU
KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
İPSALA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ
UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ
SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?
KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA
GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ
İPSALA’DA HER 7 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
UZUNKÖPRÜ’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
ROMAN KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI EDİRNE’DEN YÜKSELECEK ”
KEŞAN’DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
AKARYAKIT'A BEKLENEN ZAM NİHAYET AÇIKLANDI
EMEKLİLER;“BAYRAM İKRAMİYESİ GERÇEKÇİ ARTIRILSIN”
ÇELTİK EKİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
EDİRNE’DE BARAJLARIN DOLULUK ORANI
EDİRNE’NİN EĞİTİM HARİTASI: HER 3 KİŞİDEN 1’İ TEMEL SEVİYEDE
“İŞ CİNAYETLERİ KADER DEĞİLDİR ”
TOPRAĞINIZI SADECE BESLEMEYİN, YENİDEN CANLANDIRIN
RECEP DURAL SELİMİYE AÇILDI, EDİRNE DOLDU TAŞTI
Yükleniyor




