16166,38%3,62
44,08% 0,07
51,25% 0,15
7383,81% 0,39
11864,39% 0,00
SURİYE’DE NE İŞİMİZ VAR?
Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran, Suriye konusunda Türkiye’nin tuzağa doğru çekilmek istendiğini söyledi. “Dış politikamızı hükümet belirlemiyor, sadece isteneni yapıyor, verilen rolü oynuyor” diyen Demirkıran, “Libya ve Suriye konularında çok kısa zamanda değişen tavırlar, bunun en açık göstergesidir” dedi.
Demirkıran sözlerine şöyle devam etti:
Hatırlanacağı gibi NATO’ nun Libya da ne işi var diye soran Başbakan’ın birkaç gün sonra NATO güçlerine katılma kararı aldığını acı acı gördük. Yine “Komşularla sıfır sorun!” sloganıyla yola çıkan AKP hükümeti, Suriye ile de can ciğer kuzu sarması olmuştu. Vizesiz hatta nüfus kâğıdı ile giriş çıkışlar olmuştu. Neredeyse gümrükler kaldırılacak havası estirildi. Ancak ne olduysa, bir yerlerden düğmeye basılmasıyla işler değişti. Esat zalim ilan edildi. Esat aynı Esat, Suriye aynı Suriye idi. Dışişleri Bakanı, Esat’ı “sonun Kaddafi gibi olur’’ diye tehdit etti. Son olarak Şam büyükelçimizin geri çekilmesi ve THY’nın uçak seferlerinin iptaline kadar varan savaş kokuları duyulmaya başlandı. Bazı televizyonlar yayın politikası ile ülkemizde psikolojik bir harekât yürütmektedirler. Halkı savaşa ikna etmeye çalışıyorlar.
Aynı senaryoyu daha önce de gördük. 11 Eylül saldırılarını Usame Bin Ladin yaptı diye Afganistan işgal edilmişti. Irak’ın nükleer silahları var, Saddam zalim diye Irak işgal edildi. Kaddafi zalim denilerek Libya işgal ve yağma edildi. Şimdi de Esat zalim diyorlar.
Evet, Esat zalimdir. Ancak unutmayalım ki en büyük zalim Amerika’dır. Onun istediği gibi davranırsak tüm İslam coğrafyasında zalimin yanında yer almak gibi silinmez kara bir leke alnımıza sürülür. Suriye sonrası sıra bize geldiğinde yanımızda kimseyi bulamayız. Gelin, Müslüman ülkeler olarak bu gidişata son verin. Batılıların müdahalesini sağlamak için yapılan provokasyonları, dökülen kanları durdurun. Batılıları bu işin içine sokmayın. Onların maşası gibi değil; tarihimize, inancımıza uygun davranın!