Tarih: 11.06.2024 15:53

THK BU YIL KURBAN DERİSİ TOPLAMAYACAĞINI! PEKİ KİM-KİMLER TOPLAYACAK?

Facebook Twitter Linked-in

THK BU YIL KURBAN DERİSİ TOPLAMAYACAĞINI! PEKİ KİM-KİMLER TOPLAYACAK?

HAMZA YASA: YAZI-YORUM 

Türk Hava Kurumu  -Kayyum- Genel Başkanlığı 17.05.2024 tarih ve E-110.99-84 268 sayılı 2024 yılı deri toplama faaliyeti Şube Başkanları Genelgesi ile bu yıl Kurban derisi toplama işini şube bazında pazarlık usulü yapılacağını bildirmiş... 

Bunun üzerine; Edirne bölgesinde 2024 yılı için 20 Mayıs 2024 tarihinde yapılan pazarlık usulü ihalede  alıcı çıkmayınca(!)Edirne THK.Şubesi  bu yıl Kurban derisi toplama işini yapmama kararı aldı. - bir deri tüccarının dalga geçercesine sadece dana derilerine geçen yılın yarı fiyatı verdiğini duyduk!-

 Yaptığımız araştırmada da gördük ki; Trakya'nın tamamında bu yıl kurban derisini satın alacak tüccar bulamayan THK şubeler, kurban derisi toplamayacağını, il,ilçe ve köylerde yetkililerine gönderdikleri yazı ile duyurdular.

Bu uygulama ile Trakya'nın tamamında Türk Hava Kurumunu(THK)sahadan çeken Kayyum Genel Müdürlük, kime ya da kimlere yer açtı?

Kayyum Genel Müdürlüğün, organize büyük bir iş olan deri toplama işini şubelerin insiyatifine  bırakması,Türk Hava Kurumu'nun deri toplama piyasasından çekilmesi anlamına geldiğini görmemesi mümkün değildir. 

Türk Hava Kurumu Kayyum Genel Müdürlüğü bu genelge ile ülkemizin birçok yerinde THK'nın kurban derisi toplama işinden geri çekilmesini fiilen gerçekleştirmiştir.

Bu durumda trakya'nın tamamında kurban derileri vakıf, dernek ya da tarikatların kazanç kapısı olacaktır.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —