Tarih: 26.08.2024 18:01

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK GÖREVİNİ MUSTAFA HATİPLER DEVRALDI.

Facebook Twitter Linked-in

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK GÖREVİNİ MUSTAFA HATİPLER DEVRALDI.
 

16 Ağustos 2024 tarih ve 32634 Sayılı  Resmi Gazetede yayımlanan 2024/290 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Trakya Üniversitesi 11. Dönem rektörü olarak atanan Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Türk milletinin 102 yıl önce yazdığı Son Kurtuluş Destanının yıldönümünde, 26 Ağustos 2024 tarihinde düzenlenen muhteşem bir törenle cüppe giyip rektörlük görevini devraldı.

Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen devir teslim törenine, Edirne Valisi Yunus Sezer, milletvekilleri Fatma Aksal ve Ahmet Baran Yazgan, Belediye Başkanı Vekili Hakan İşcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkan Vekili Zafer Tuna Ertürk, siyasi parti temsilcileri, önceki dönem rektörleri Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Prof. Dr. Yener Yörük, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç,Trakya Üniversitesi akademik ve idari personeli, Edirne ilçeleri eski ve yeni belediye başkanları, sivil toplum temsilcileri ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Rektörlük devir teslim töreninde Trakya üniversitesi'nin tanıtımı yapıldıktan sonra söz alan Adrese teslim kadroların Rektörü Erhan Tabakoğlu veda konuşmasında özetle"iftiralara uğradım"dedi! Ve eşinin doçentlik kadrosunun da hazır olduğunu işaret ederek sözlerini bitirdi.

 

Daha sonra söz alan Trakya Üniversitesi Yeni Rektörü Mustafa Hatipler özetle, "Trakya üniversitesini Bilimde, Sanatta, Kültürde, Eğitimde, Sporda hak ettiği yere getirmek için akademik ve idari kadro olarak var gücümüzle çalışacağız ve bunun için en büyük kriterimiz liyakat olacak!" dedi

 Cübbe giyme ve mühür teslim etme töreninin ardından söz alan Edirne valisi Yunus Sezer Trakya Üniversitesi'nin Edirne ve Balkanlar için önemi konusuna dikkat çekti.





 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —