Tarih: 07.08.2024 11:28

TUNCA NEHRİ NEFES ALAMIYOR!

Facebook Twitter Linked-in

TUNCA NEHRİ NEFES ALAMIYOR!

Edirne’nin en önemli nehirlerinden biri olan ve turizm açısından Edirne'nin gözbebeği Tunca Nehri’nin yüzeyi yosun, su mercimekleri ve çöp adacıkları ile kaplandı!.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar dolayısıyla nehrin yüzeyinin büyük bir bölümünü yosun ve su mercimekleri kapladı. Bununla beraber vatandaşların çöp yuvası haline getirdiği ve rüzgarın kenardaki atıkları da sürüklediği nehir nefes alamıyor! Akış durdu!...  

Su mercimeklerinin üzerinde kalan çöplerin gittikçe artması, nehirde yaşayan balık, ördek ile birlikte çeşitli canlıların yavaş yavaş ölmeye başlayıp nehir üzerine çıkması ve yetkililerin adım atmaması dikkat çekiyor. 

Edirne’ye gezmeye gelen turistlerin "Tunca Nehrini yemyeşil ve çöp adacıklarıyla dolu halde görmesi " Edirne hakkında düşüncelerini kötü açıdan etkiliyor. 

 

 

Tunca Nehri kenarında bir kafe işletmecisi olan Memduh Sidim;

  "Tunca Nehri çok bakımsız durumda kayığı bile hareket ettiremiyoruz su mercimekleri küreğe dolanıyor. Balıklar yavaş yavaş ölmeye başladı, çok azaldılar. Ördeklerimiz rahat yüzemiyor. Çok zorlanıyorlar. Canlılarımız ölmeye başladı. Nehir üzeri çok çöp doldu. Rüzgarla beraber tüm çöpler Nehirde kalıyor. Nehir yemyeşil kaplandı, bu görüntü yakışmıyor. Buraya Nehir'i görmek için geliyorlar. Huzur, sakinlik, görüntü için geliyorlar. Bu görüntü Tunca Nehri'ne yakışmıyor. Umarım hemen temizlenir nehrimiz. Yetkililerin adım atmasını bekliyoruz " dedi.

 

  

Haber:Cansel Pelvanoğlu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —