Tarih: 23.08.2023 15:49

ÜNSAL, BAZI MECLİS ÜYELERİ KOLTUK SEVDASI PEŞİNDEMİŞLER

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen İpsala Belediyesi Olağanüstü meclis toplantısında 3 maddeye meclis çoğunluğu ile İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal’a yetki verilmemişti.
RAKAMSAL DÜZENLEME YAPMAK İSTEDİK
 Asgari ücret biliyorsunuz geçen sene 5 bin 500  TL iken şu an 11 bin 440 TL olduğunu ifade eden Ünsal, “Taş yapımı işinin metrekaresi geçen yıl  78  TL  iken bu yıl 178 TL'ye denk gelmektedir. Park bahçe malzemelerinin akaryakıt giderlerine kadar her kalemin maliyeti ikiye üçe katlanmış durumdadır. Bizler de belediye meclisindeki arkadaşlarımızdan şunu talep ettik. Arkadaşlar kredi istemiyoruz. Borçlanma için yetki istemiyoruz. Paramız yeterince var. Parasal sorunumuz yok. Ancak bütçede harcama yapmak için bazı kalemlerde rakamsal rahatlama istiyoruz. Mevcut maaşların çıkışını yapmak ve yeni istihdam yaratmak için rakamsal düzenleme istiyoruz. Yapım bitmekte olan yollarımızı tamamlamak ve projelerimizin parklarımızı bitirmek için bütçede düzenleme istedik. Tasarruf ederek birikim yaptığımız paramızı İpsala halkının hizmetine kullanmak için önümüzün açmalarını istedik” dedi.
BİZİM KOLUMUZU KANADIMIZI KIRABİLECEKLERİNİ DÜŞÜNDÜLER
Ancak halka hizmet için seçildiği iddia eden fakat sadece koltuk peşinde koştuklarını sonradan anladığımız bazı meclis üyelerimiz bunlara karşı çıktığını ifade eden Ünsal, “Önümüzdeki seçim öncesi bizim kolumuzu kanadımızı kırabileceklerini düşündüler. Ben ve arkadaşlarım bu hizmetleri ne pahasına olursa olsun halkımıza kavuşturacağız. Tıpkı bugüne kadar olduğu gibi. Göreve geldiğimiz 11 Nisan 2019 tarihinden bu yana İpsala Belediyesi hiç olmadığı kadar İpsalalıların belediyesi olmuştur. Yüzlerce vatandaşımıza bahçe temizliğinden,odun kesimine ilaçlamadan kepçesine, kamyonuna kadar.Her başı sıkışan vatandaşımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bizleri bu süreçte hem çok üzen hem de şaşırtan durum ise bizim listelerimizden seçilen CHP meclis üyelerinin AKP meclis üyeleriyle birlikte hareket ederek yol almasıdır. Tahmin ediyorum ki bu durum Türkiye'de tektir. Biz hiçbir zaman koltuk sevdasının hizmet sevdasının önüne geçmesini anlamadık. Ve buna müsaade etmedik. Çünkü biliyoruz ki halka hizmet Hakk'a hizmettir efendim” dedi.
PROGRAMLARI ÇIKARDILAR
Festivalle ilgili konuya gelince İpsala'mızın tanıtımına büyük katkısı olduğunu düşündüğümüz ve bu bölgenin en eski festivallerinden biri olan Geleneksel İpsala Çeltik Festivali'nin bu yıl 22’ini yapacaklarını dile getiren Ünsal, “  21 yıldan bu yana  belediye başkanlarının muhtesinde yapılan bir festivalimizin bu yıl AKP ve CHP meclis üyelerinden ortaklaşa hareketiyle benim yetkimden alınarak kurulan komisyona devredilmiştir. Komisyon festivalimizin başından sonuna kadar tertip etmek için çalışmalara başlamıştır
Ancak bu kapsamda bazı aksaklıklar da söylemeden geçemeyeceğim. Pandemi sebebiyle ara verilmek zorunda kalan ve sadece iki kere düzenleyebildiğimiz festivalimizde yıllardır alışılagelmiş geleneksel tüm yarışmaları organizasyonu yapma gayretinde olduk. Ancak komisyon üyesi AKP ile  CHP ortaklığındaki arkadaşlar. Festivalimizin tanıtımına büyük katkısı olan ayrıca kadınlarımızın yoğun ilgisi bulunan pirinç yemekleri yarışmasını İpsala'mızın önemli bir değeri olan İpsalaspor'umuz sezon açılışını ve bisiklet yarışlarını Festival programından çıkarmışlardır. Kamuoyunda tarafımıza yapıldığı söylenen bu uygulamaların hiçbiri bana ve arkadaşlarıma ait değildir. Ağırlıklı olarak komisyon üyelerimizden AKP  - CHP'li üyeleri tarafından yürütülen süreçte tüm aksaklıklara rağmen bizler festivalin en iyi şekilde yapılması için tüm gücümüzle çalışmaya hazırız. Zaten şu an festival programında bulunan uluslararası folklor grupları daha geçen yıl çalışması yapılmış, hazırlanmıştır. Kimse stant yeri belirleyerek kerameti kendinde aramasın” dedi.
ÇIKARILAN PROGRAMLAR KEL ALİÇO GÜREŞLERİ PROGRAMINDA YER ALACAK
Bu bir ekip işidir ve İpsala Belediyesi'nin tüm etmenler i başkanından işçisine bu süreçte en üst düzey çalışmasıyla sahada olacaklardır. Halkımıza buradan bir müjde vermek istediğini ifade eden Ünsal, “Festival programından çıkarılan etkinlikleri önümüzdeki günlerde yapacağımız Kel Aliço  Pehlivan'ı anma güreşleri kapsamında yapacağız. Bir diğer konu ise kamuoyuna ve halkımıza CHP, AKP birlikteliğine açıklayamayan ama konuyu çarpıtmaya çalışan hasbelkader bir dönem başkan adayı olan
CHP üyesi arkadaşımızın sokak lambalarıyla ilgili olarak gündem yaratma çalışmalarını gördük. Değerli İpsalalılar bizler şöyle düşündük. Fatih Mahallesi giriş yolu, Topi Konutları Yolu, Romantik Konutları ve diğer mahallelerimizde eksik olan sokak lambalarına ihtiyacımız olmuştur.
Bizler de İpsala'mızın girişinin tanıtımını ve ilk intiba olarak önemli gördüğümüzden bu caddeye yeni sokak lambaları alarak buradan çıkacak beş yıl önce alınmış, çalışır durumdaki lambalarımızı da ihtiyaç olan bölgelere takmayı planladık
Bazılarının dediği gibi yola atılan masraf değil, halkımıza hizmet için planladığımız bir an bir süreçtir. Ancak tabii kahve köşesi kulislerinden başka bir şey bilmediklerinden bu hizmet anlayışını anlamalarını beklemiyoruz. Son olarak 4.5 yıldır görev sürecinde halkımızın vicdan terazisinde bizleri anlayış anlayışımıza yeni dönemde de devam etmek birinci önceliğimiz olacaktır. Halkımızın ferasetine güvenerek 7  ay sonra tekrar meydanlarda olacağım. Allah yolumuzu açık etsin. Kamuoyuna ve halkımıza saygıyla sunarım” dedi.
 
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —