Tarih: 19.01.2024 16:53

ÜYESİNE GÜVENMEYEN CHP'Lİ SİYASETÇİDEN ADAY OLUR MU?

Facebook Twitter Linked-in

ÜYESİNE GÜVENMEYEN CHP'Lİ SİYASETCİDEN ADAY OLUR MU?

Hamza Yasa: Yazı-Yorum 

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Edirne'de de belediye başkan adayını açıklamakta baya bir gecikti.

Aslına bakarsanız, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine 70 gün kala, partilerin belediye başkan adaylarını açıklamamış olması, bizim çok da alışık olduğumuz bir durum değil.

Hal böyle olunca Edirne'de herkesin kulağı seste, pür dikkat CHP Genel Merkezinden gelecek haberede...

Sadece CHP de değil, tüm Edirne, Ön seçim mi olacak,yoksa atama mı olacak? sorusuna kilitlenmiş durumda!

İşin ilginç yanı, CHP de,kendisini her zaman, en iyi, en donanımlı, Sosyal Demokrat gören -neredeyse- tüm aday adayları ve yandaşları, kendisinin- destekledikleri adayın- atanmasını bekliyorlar! 

Konumuz CHP ya, CHP li aday adayları ve onların destekçikerinin, üyelerin katılımı ile yapılacak bir ön seçime değilde(!) CHP genel merkezinden yapılacak atamaya odaklanmaları, çok anlaşılır bir durum değil.

 

CHP merkez ilçe üyeleri ile yapılacak ön seçime hangi mazeretle itiraz edildiği burada çok önem taşıyor!

 

Üyesine güvenmeyen bir kişi 'hangi özelliğine güvenerek aday adayı olur?' sorusu nasıl oluyor da hiç kimsenin aklına gelmiyor?

 

 Partilerinden çok, partisinin katma değerine güvenen aday adayları ve onların destekçikeri 'kerameti kendinden menkul' kişilerin CHP üyelerini yok saymalarının mazereti ne olabilir ki?

Ben Cumhuriyet Halk partiliyim diyen birçok kişi, kendi desteklediği adayın ön plana çıkması için CHP Genel Merkezi ve diğer aday adayları ile ilgili, ağza alınmayacak dedikoduları ve iftiraları ortalıkta avazı çıktığı kadar yüksek sesle konuşarak kime- kimlere hizmet ediyorlar?

Yarın Edirne'de CHP yerel seçimleri kaybederse, bu işin sorumluları atama isteyen ve Edirne'yi dizayn etmeye çalışan'kerameti kendinden menkul' Edirne CHP üyelerini yok sayan, kişi - kişiler olacaktır!

Benden söylemesi!!!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —