-
BIST 100
16068,61%0,71
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,92% 0,11
-
GRAM ALTIN
7110,09% 0,02
-
Ç. ALTIN
11507,24% -0,23
Vali Duruer, İpsalada incelemelerde bulundu
Edirne Valisi Hasan Duruer, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere İpsalaya gitti. Durueri, hükümet konağı önünde İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeler
Vali Duruer, İpsala’da incelemelerde bulundu
Edirne Valisi Hasan Duruer, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere İpsala’ya gitti. Duruer’i, hükümet konağı önünde İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum örgütleri karşılandı.
İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret eden Duruer, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’den ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. İpsala’nın coğrafi, sosyal, kültürel ve ekonomik durumu hakkında bilgi alan Duruer, İpsala’nın ekonomik potansiyelinin güçlü olduğuna dikkat çekti.
İpsala Kaymakamlığı şeref defterini imzalayan Edirne Valisi Hasan Duruer, daha sonra İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve beraberindekilerle yürüyerek Belediye binasına geçti.
Belediye Binası önünde Belediye Başkanı Mehmet Karagöz ve belediye personeli tarafından karşılanan Duruer, Belediye Başkanı Mehmet Karagöz’den İpsala’nın tarihçesi hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı tarafından plaket takdim edilen Edirne Valisi Hasan Duruer, daha sonra Tarihi Alaca Mustafapaşa camiinde incelemelerde bulundu.
Ziyaretine Ticaret Borsası ile devam eden Edirne Valisi Hasan Duruer, Borsa laboratuarını inceledi. Borsanın işlem hacmi ve üreticilerin sorunları hakkında bilgi alan Durue’e Borsa Başkanı İbrahim Girgin; Borsaların Türkiye’de önemli bir görevi ifa ettiğini belirtti.
Edirne Valisi Hasan Duruer,10 yıldır Kumdere köyünde faaliyette bulunan Türkçim’i ziyaret ederek; burada şirket sahibi Ferit Gülerer’den işletmenin durumu hakkında bilgi aldı. Türkçim’in yörenin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağladığını belirten Gülerer,300’e,yakın kişinin Türkçim’de çalıştığını söyledi.
Vali Duruer,Türkçim’in hazırladığı kitapçıkları inceledi ve kendilerinin de Edirne’nin özellikle Selimiye’nin bazı yerlerinin çimlendirileceğini söyledi.
Gezisine Yeni Karpuzlu Beldesi Belediyesi arıtma tesislerinde yaptığı incelemelerle devam eden Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Tevfik Şahinbaş’tan arıtmanın çalışması ve kapasitesi konularında bilgi aldı. Bu arıtmanın diğer belediyelere örnek olması gerektiğini ifade eden Duruer, Yeni Karpuzlu Belediyesinin büyük bir iş başardığını söyledi.
Yeni Karpuzludaki incelemelerine Necmi Sezer'e, ait çeltik fabrikasında devam eden Duruer; fabrika sahibi Necmi Sezer’den çeltiğin işlenerek pirince dönüşmesi hakkında bilgi aldı. Tesisleri gezen Duruer, daha sonra çeltik harman yerine hareket etti.
İpsala gezisini Galip Petmezci'ye ait harman yeri ziyareti ile bitiren Vali Hasan Duruer, burada ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Duruer, İpsala’ya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirterek şunları söyledi: “İpsala’da insanların üretici olduğunu görmekten memnun oldum. Türkiye Çeltik üretiminin %25’i İpsala bölgesinde karşılanıyor. Hayvancılıkta, Ayçiçeğinde, Hububat üretiminde iyi durumdayız. Bölgede gördüğüm Kaymakamlığın, Belediyelerin çalışmaları bizleri fazlasıyla memnun etti. Bölgede modern fabrikalar var. Bölge insanının başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Bizde bölgeye her türlü konularda yardım edeceğiz.”
ATAMAN BEY; 'ZIR CAHİL BİR YOBAZ'OLARAK BİLİNİZ İSTERİM!
EDİRNE’DE ARAÇ SAYISI 210 BİNİ GEÇTİ
LALAPAŞA’DA OSMANLICA İSTİKLAL MARŞI HEDİYESİ SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
LALAPAŞA’DA NÜFUSUN YARISI İLKOKUL VE ALTI EĞİTİM SEVİYESİNDE
PROF. DR. FİLİZ TUNA’DAN MİNİKLERE SKOLYOZ TARAMASI
EDİRNE’DE ŞUBAT AYINDA 590 KONUT SATILDI
“BU PAYLAŞIM DEVLET CİDDİYETİYLE BAĞDAŞMAZ ”
EDİRNE HIZLA YAŞLANIYOR: NÜFUSUN %18’i 65 YAŞ ÜSTÜ
159 YILLIK ÇINAR: EDİRNE BELEDİYESİ
EDİRNELİ GENÇ AŞÇILAR MÜNİH’TE TECRÜBE KAZANDI
ŞEHİT BABASI ALİŞ BİLEN'E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI: VALİ SEZER’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI
ÖZEL İDARE GENEL SEKRETER YARDIMCISI YILDIRIM KANUN TANIMIYOR
MODİFİYE TARTIŞMASINA EDİRNE’DEN “NETLİK ” ÇAĞRISI
ENEZ’DE NÜFUSUN %17’Sİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
HAVSA’DA NÜFUSUN %14’Ü ÜNİVERSİTE MEZUNU
KEŞAN, MUSTAFA AKSAL’I SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
İPSALA’NIN TARİHİ DEĞERLERİ TURİZME KAZANDIRILIYOR
KARAAĞAÇ'TA AĞAÇLAR SADECE BUDANMADI, KÖKÜNDEN DE SÖKÜLDÜ
UZ.DR.DİLEK TUNCER'E EDİRNE TABİP ODASI’NDAN MESLEKİ BAŞARI ÖDÜLÜ
SELİMİYE İLE ESKİ CAMİ ARASINDA RAY MI VARDI?
KADINLARIN ONURLU MÜCADELESİNE SAYGIYLA
GÜMÜLCİNE’DE TARTIŞMALI ÇAĞRI: HASTANEDEKİ BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRKÇE KONUŞMA ELEŞTİRİLDİ
İPSALA’DA HER 7 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
UZUNKÖPRÜ’DE HER BEŞ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
ROMAN KADINLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI EDİRNE’DEN YÜKSELECEK ”
KEŞAN’DA HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE MEZUNU
AKARYAKIT'A BEKLENEN ZAM NİHAYET AÇIKLANDI
Yükleniyor




