Tarih: 12.08.2015 15:36

VALİ ŞAHİN’İN PROJESİ FORTUNE DERGİSİNDE

Facebook Twitter Linked-in

VALİ ŞAHİN’İN PROJESİ FORTUNE DERGİSİNDE

Uygulamaya koyduğu birçok örnek proje ile ulusal basına konu olan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen, ‘’Reçetemiz Spor;  Spor ve Diyete Merhaba,  Obezite’ye Elveda’’ projesi ile Fortune Dergisine konu oldu.

Vali Şahin, obezite ile mücadele amacıyla müracaatta bulunan vatandaşlara yönelik başlatılan projeye katılmak isteyen memurlara gerekirse bir saatlik spor izni verilebileceğini söylemişti. Tüm Türkiye’nin ilgisini çeken projenin ardından obezite tehlikesinin önemine dikkat çekmek isteyen Fortune Dergisi Resmi İnternet Sayfasında 8 Ağustosta yayınladığı yazıda ‘’Reçetemiz Spor’’ projesini ele aldı.

Fortune Dergisi Resmi İnternet Sayfasında, Türkiye’de çalışanların obezite ile mücadele için spor yapmaya teşvik edilmesi konusunun öne çıkan inisiyatiflerden biri olduğunun ifade edildiği yazıda, Dünya Sağlık Örgütü (WHO)’nün verileri de göz önünde bulundurulmuş olup; buna göre, Türkiye’de yetişkin nüfusun % 61,9 unun aşırı kilolu ve % 27,8 inin de obez olduğuna dikkat çekti.

Vali Şahin yaptığı açıklamada: ’Çalışanlarımızın çok fazla spor yapma imkânı olmadığını biliyoruz, bu sebeple çağımızın en önemli sağlık problemlerinden biri olan obezitenin önüne geçebilmek amacıyla spor yapmaya teşvik edilmenin önemli olduğunu düşünüyorum.  Bu çerçevede hazırlayıp, hayata geçirdiğimiz ‘’ Reçetemiz Spor’’ projesinin Fortune Dergisi gibi dünyaca ünlü ve etkili bir medya organında da konu olarak ele alınması da ayrıca bizi mutlu etmiştir’ ’dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —