Tarih: 04.12.2023 00:59

VALİLİK HİSSELERİNİ SATTI,

Facebook Twitter Linked-in

VALİLİK HİSSELERİNİ SATTI, BELEDİYE BULANIK SUDA BATTI, STK'LAR SÖZDE KINAMA YAPTI!

Bugünkü haber- yorum'mu muzda sizlere, 

Edirne'de hiç konuşulmayanı...

Ençok konuşulanı...

Boş konuşulanları yazacağım!

Bu yılın ilk günlerinde (28/01//2023)'BETON SANTRALİ VE TAŞ FABRİKASINI SATILIYOR MU?' Başlıklı yazımda, bir oldu bitti ile Meriç Nehrinin tam ortasına(!) kurulan, Beton Santrali, Kilit Taş Fabrikasını ve Maragoz Atölyesinin %50 hissesinin sahibi olan Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfınca, satılmaya çalışıldığını yazmıştım

Hatta,3 harfli bir müteahhitin bu iş için bir devlet bankası'ndan kredi bile bulduğunun, kulis bilgilerine ulaştığımı da belirtmiştim.

Yılın başında ne oldu bilinmez ama bu satış işlemi, Kürşat valimize nasip olmamıştı...

O günde Edirne valiliğinin %50 iştirak ortağı olduğu, Edirne Nakliyat Şirketinin hisse devri işini,benden başka hiç  kimse konuşmuyordu... Tıpkı bu günde hiç kimsenin konuşmağı gibi!

Neyse, Kürşat valimize nasip olmayan, Edirne valiliğinin imkanlarıyla, Meriç Nehrinin tam ortasına (!) kurulan, tesislerin hisse satışı işlemi, Yunus valimize nasip oldu!

Geçtiğimiz günlerde, Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı'nın, %50 hissedarı olduğu, Edirne Nakliyat Şirketinin hisselerini, 30 milyon TL civarında bir parayla, şirketin diğer hissedarı olan Öz Meriç Kum Şirketine devredildiği bilgisine ulaştık!

Kuruluşundan satışına kadar yaşanan sürecin tamamı, sessiz sedasız olup biten(!) Edirne Nakliyat Şirketi yeni sahibinden, nereye, kimlere sessiz sedasız gideceğini zamanla göreceğiz...

Bu Edirne'de hiç Siyasi Partilerin,STK ların ve İL GENEL MECLİS ÜYELERİNİN hiç konuşmadıkları konu idi.
...................................

Edirne'de 40 yıldır değiştirilmemiş su şebekesi yenileme çalışmaları nedeniyle olduğu söylenen; su kesintileri ve bulanık akan su şikayetleri,
​​​uzun zamandır aralıklarla yaşanan önemli şikayetlerin başında geliyordu

Lakin son on gündür şebekelerden sürekli ÇAMURLU SULAR akması, Edirne'de vatandaşların bir nolu şikayeti olarak gündeme oturdu!

Önce ilgili Belediye Başkan Yardımcısının sosyal medya üzerinden yaptığı; Edirne Belediyesi'nin Modern Arıtma Tesisi ile uyuşmayan açıklaması!

Ardından Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın yine sosyal medya paylaşımı ile duyurduğu sabotaj iddiaları, vatandaşların beklentilerine cevap olmadı!

Belediye başkanından beklenen, konuyla ilgili tüm sorumluları görevden alması ve hizmetlerini gölgeleyerek, ihmal yada suistimalleriyle, Edirne halkına sıkıntı cektirenleri cezalandırmasıydı!

Sözün özü Edirne Belediyesi Bulanık Suda Battı!

Bu Edirne'de herkesin en çok konuştuğu konuydu!
...............................

Geçtiğimiz hafta kadına şiddetle ilgili STK lar ve bazı Siyasi Partiler kınama gösterileri yaptılar! .

Edirne'de şiddete maruz kalmış hiç bir kadının arkasında durmayan, yada şiddet mağduru kadınların varlığından bi haber,, STK lar ve Siyasi Partilerin, Edirne'de korunma altına aldıkları,kim-kimler var? Vatandaşların merak konusu!

Mesela; ilimizin Müftüsü, Edirne 1.nci Aile Mahkemesince; 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanun kapsamında öngörülen tedbirler dogrultusunda, ilgili kanunu 5/1 a maddesi uyarınca, Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu' 30 gün süre ile uzaklaştırma uygulanmasına karar verildiğini biliyorlar mı?

Sözde Kınama Yapan STK lar, ilimiz Müftüsü Başoğlu ile ilgili birtek pankart, bildiri açmışlar mı? O gün Başoğlu ile ilgili birtek slogan atmışlar mı?

Bu da ilimizin sözde entelektüellerin boş konuşmasıydı!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —