Tarih: 28.07.2015 16:37

YAĞLI GÜREŞİN EFSANELERİ UNUTULMADI

Facebook Twitter Linked-in

YAĞLI GÜREŞİN EFSANELERİ UNUTULMADI                                                

 Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin son gününde, altın kemerli eski başpehlivanları unutmadı. Ata sporuna gönül veren, genç nesillere yağlı güreşleri sevdiren ve birçok başarıya imza atarak gönüllere taht kuran altın kemerli başpehlivanlar, plaketle ödüllendirildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin final gününde bir ilke daha imza attı.

Göreve geldiği günden bu yana Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin geleceğe taşınması için birçok farklı proje gerçekleştiren Gürkan, Kırkpınar’a gönül veren, ata sporunun tanıtılmasına katkısı olan ve genç nesille yağlı güreşleri sevdiren altın kemerli 10 başpehlivanı plaketle ödüllendirdi.

Altın Kemerin ebedi sahibi olan Kocaelili Ahmet Taşçı, Kocaelili Aydın Demir ve Denizlili Hüseyin Çokal ile final güreşlerini kazanarak bir yıl boyunca altın kemeri takmaya hak kazanan Balıkesirli Saffet Kayalı ve İbrahim Gümüş, İstanbullu Sabri Acar, Muğlalı Mehmet Güçlü, Ordulu Davut Yılmaz, Ankaralı Kenan Şimşek plaketlerini Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan aldı.

Kırkpınar’a olan hizmetlerinden dolayı başpehlivanlara teşekkür eden Gürkan, “Bitmeyen güreşin, bitmeyen efsaneleri olarak adınızı tarihe altın harflerle yazdırdınız. Er meydanında gösterdiğiniz başarı, ata sporuna verdiğiniz katkı yüzyıllar sonra bile hatırlanacak. Siz Er Meydanının yiğit insanlarısınız. Tarih sizi unutmayacak” dedi.  

                  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —