Tarih: 02.08.2016 11:58

YILIN İLK MAHSULÜ AYÇİÇEĞİ VE SÜPÜRGETELİ BORSADA

Facebook Twitter Linked-in

YILIN İLK MAHSULÜ AYÇİÇEĞİ VE SÜPÜRGETELİ BORSADA

2016–2017 hasat sezonunun ilk ürünü olan yeni mahsul ayçiçeği ile süpürge teli Edirne Ticaret Borsası’na (ETB) getirildi. Yılın ilk Ayçiçeği 1.705 TL/Ton, Süpürge teli ise 3.610 TL/Ton fiyattan ETB de alıcı buldu. Borsada işlen gören yılın ilk ayçiçeği Lalapaşa İlçesi Çömlekakpınar Köyünden Celal Filiz’e, yılın ilk süpürge teli ise Merkez ilçeye bağlı Elçili Köyü’nden Mehmet Emin Aslan’a ait… Yılın ilk mahsullerini ETB ye satış için arz eden çiftçilere borsada yapılan satışın ardından ETB yöneticileri tarafından 100 er litre mazot ve günün anısına birer plaket verildi.

Yılın ilk ayçiçeği, Edirne Ticaret Borsası üyesi Cankar Tar.Hay. Gıd.San. Tic. Ltd.Şti. yetkilisi Ümit Karanfil tarafından 1,705 TL/Kg fiyat üzerinden satın alınırken yılın ilk süpürge teli ise Çatalçekiç Süpürgecilik İthalat ve İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. yetkilisi Ferudun Çatalçekiç tarafından 3,61 TL/Kg fiyat üzerinden satın alındı.

ETB Meclis Başkanı Fedai Canım ve Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ile üyelerin katılımlarıyla gerçekleştirilen salon satışı sonrasında, üretici Celal Filiz ve üretici Mehmet Emin Aslan’a günün anısına plaket takdim ettiler.

ETB yönetim kurulundan yapılan açıklamada; “Yeni hasat sezonunun tüm Üreticilerimize ve Üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz.” Dendi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —