Tarih: 06.01.2015 16:50

YSK ADAY ADAYLIĞI İÇİN 10 ŞUBAT DEDİ…

Facebook Twitter Linked-in

YSK ADAY ADAYLIĞI İÇİN 10 ŞUBAT DEDİ…

Yüksek Seçim Kurulu 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerinde, aday olmak isteyen kamu görevlilerinin, 10 Şubat 2015 Salı günü mesai bitimine kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiği bildirdi. 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde aday adayı olabilmek için kanun gereği çekilmesi ya da görevlerinden ayrılması gerekenlerin çekilme veya görevden ayrılma isteğinde bulunma tarihlerinin belirlenmesi amacıyla toplanan YSK; “2839 sayılı kanunun 18. maddesi kapsamına girenlerin en geç 10 Şubat 2015 tarihinde mesai bitimine kadar görevlerinden ayrılmaları veya çekilmeleri gerekir.” Dedi.

YSK dan yapılan açıklamada; 2839 sayılı Kanun'un 18. maddesinde aday adayı olabilmek için belirli bir tarihte görevden ayrılma isteğinde bulunma koşulu getirildiği, söz konusu koşulun istifa şeklinde ayrılma ile sınırlı olduğu, emeklilik suretiyle daha sonra vaki olacak ayrılmalarda bu tarihin aranmayacağı yolunda bir hükme yer verilmediği, başka bir anlatımla istifa veya emeklilik suretiyle ayrılma arasında fark aranmadan, görevden ayrılma biçiminde kapsayıcı bir ifade kullanılmıştır. Bu nedenle, 2839 sayılı kanunun 18. maddesi kapsamına girenlerin, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde aday olabilmeleri için istifa veya emeklilik yoluyla ayrılanlar arasında ayrım yapılmaksızın istifa veya emeklilik dilekçelerini öngörülen sürede vermiş olmaları gerekir. Öngörülen tarihten sonra emeklilik veya istifa isteminde bulunanların 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak seçimde aday olmalarına kanunen imkân bulunmamaktadır.

2839 Sayılı Kanunun/ Madde 18 – (Değişik: 8.4.2010-5980/29 md.)

Hâkimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, aday olmak isteyen belediye başkanları ve subaylar ile astsubaylar, aday olmak isteyen siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar genel ve ara seçimlerin başlangıcından bir ay önce seçimin yenilenmesine karar verilmesi halinde yenileme kararının ilanından başlayarak yedi gün içinde görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmadıkça adaylıklarını koyamazlar ve aday gösterilemezler.

 Görevden ayrılmaya ilişkin hükümler:

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —