Tarih: 28.04.2014 17:37

ZIPKINKURTUN HASSASİYETİ BORA’NIN EYLEMİNİ ENGELLEDİ

Facebook Twitter Linked-in

ZIPKINKURTUN HASSASİYETİ BORA’NIN EYLEMİNİ ENGELLEDİ

Bir süre öncesine kadar Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun kullandığı binanın bahçesinde bulunan Atatürk büstünün içler acısı halini protesto etmek için söz konusu yerde, büstün önünde tek başına eylem yapacağı duyuran,Trakya Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyesi, Edirne Haber Gazetesi ve Edirne Aktuel.Com köşe yazarı Bora Dandinoğlu 27 Nisan 2014 Pazar günü yapılacağı bildirdiği eylemini iptal etti.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, söz konusu büstün durumuna hassasiyet gösterdi ve büstün ETSO bünyesinde bakımının yaptırarak gerekirse çevre düzenini sağlamak istediğini belirtti. Bu işlem için prosedür gereği Edirne Valiliği yetkilileri ile yazışma yapacağını söyledi.

Zıpkınkurt’un bu girişimi nedeniyle Dandinoğlu’nun yapacağı tek kişilik eylem iptal edildi.

Öte yandan, 27 Nisan 2014 günü saat 12:00 civarında büstün kaidesinden söküldüğü, yerinde olmadığı görüldü. ETSO Başkanı Zıpkınkurt ile yapılan görüşmede, Zıpkınkurt; “Biz yazışmaları beklediğimiz için henüz büste bir müdahalede bulunmadık” dedi.

Haberin yayına girdiği saat itibariyle büstün akıbeti hakkında herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.

Büst Edirne Kaleiçi mevkii Mithatpaşa Mahallesi Türk Ocağı Caddesi üzerindeki, bir süre öncesine kadar Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun kullandığı binanın bahçesinde bulunuyordu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —